Haberler

    İzmirli Öğrenciler, Londra'da Sahneye Çıktı

    LONDRA'nın Kingston bölgesinde Millennium House'deki gösterim merkezinde festival kapsamında sergilenen 'Aşkın Zaferi' (Victory of Love) ilgiyle izlendi.

    LONDRA'nın Kingston bölgesinde Millennium House'deki gösterim merkezinde festival kapsamında sergilenen 'Aşkın Zaferi' (Victory of Love) ilgiyle izlendi. 75 dakika süren oyunu, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği müsteşarı Ceren Uçaker de izledi.

    İlk kez bir Türk okulunun katıldığı festivalde yaş ortalaması 15-17 olan 19 öğrenci, performanslarıyla profesyonel oyuncuları aratmadı. Genç oyuncular, oyunun sonunda büyük alkış aldı. Alkışlar arasında sahneye gelen öğrenciler, Türk bayrağı yanında okullarının adını taşıyan flama açtılar. A. Laurents'in kitabından Serdar Saatman tarafından uyarlanan oyunun müzik koordinatörlüğünü Ezgi Öztürk, dans eğitmenliğini Ulvi Kahyaoğlu, vokal koçluğunu Şebnem Çetinkaya, eğitim direktörlüğünü Sündüs Cebecioğlu, ulaşımı da Bülent Ateş üstlendi. Gece sonunda Büyükelçilik Müsteşarı Ceren Uçaker, gençleri ve okul yöneticilerini tek tek kutladı.

    AŞK, BİR KEZ DAHA NEFRETİ YENİYOR

    Oyunda ABD'ye göçmen olarak gelmiş gruplarla ABD'liler arasındaki gerginlik anlatıldı. Göçmenlere karşı nefreti körükleyen gruplar, iki taraftan birbirini seven iki gencin hazin sonuyla bu kavgaya son verirler ve birbirleriyle barışırlar. Cuma günü başlayan ve aralarında ABD, Kanada, Almanya, Çekya, Slovakya ve Brezilya'dan ekiplerin katıldığı festival, 15 Temmuz'da sona erecek.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title