Haberler

İzmirli Kadınların Bisiklet Turu, İlgi Çekti

İzmir'de, sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen yaklaşık 500 kadın, 'Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'nde bisikletle şehir turu attı.

İzmir'de, sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen yaklaşık 500 kadın, 'Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'nde bisikletle şehir turu attı. Çoğu kurdela ve çiçeklerle süslenmiş bisikletli kadınlar vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Çeşitli sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen yaklaşık 500 kadın, bugün akşam saatlerinde, Konak Meydanı Saat Kulesi önünde bisikletleriyle biraraya geldi. 'Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'ne denk gelen etkinlikte pedal çeviren kadınlar, meydanda atılan iki turun ardından Gündoğdu Meydanı'na doğru pedal çevirdi. 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' adlı etkinlik adına burada açıklama yapan Sema Gür şunları söyledi:

"İnsanların bisiklete binmesiyle birlikte, çevre ve insan sağlığı daha çok korunacak. Bisikleti istersek günlük yaşantımızın bir parçası yapabiliriz. Biz ne kadar çok görünür olursak bisiklet yolları ile ilgili o kadar yaptırım gücümüz olur, o kadar sesimiz duyulur. Son zamanlarda birçok bisikletçi arkadaşımızı yitirdik. Eğer düzgün bisiklet yollarımız olsaydı, o gencecik hayatlar sönmeyecekti. İşte bu yüzden de buradayız" dedi. Tekrar pedal çeviren topluluk, bölgeden ayrıldı.

KÖ (SSA) - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Konak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title