Haberler

İzmirli Kadınlara Başkan Övgüsü

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği İzmir 5. Kadın Festivali başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' için düzenlenen 'İzmir 5.Kadın Festivali'nin açılışında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, hükümete ve AKP İzmir adayı Binali Yıldırım'a yüklendi. İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Prof.Dr.Hülya Yüksel ve yanısıra çok sayıda İzmirli kadının da hazır bulunduğu, ünlü oyuncu İlker Kurt'un sunuculuğunu üstlendiği festivalin açılışında konuşan Başkanı Aziz Kocaoğlu, kadınlara önemli mesajlar verdi.

Yerel seçim öncesi belediye başkanlıkları ve meclis listelerinde ortaya çıkan durumu değerlendiren Başkan Kocaoğlu şunları söyledi:

"Bu dönem hem ilçe belediye meclisleri hem de Büyükşehir Meclisi listelerindeki kadın sayısında mevcuda göre yaklaşık olarak 3-4 kat artış var. Bu büyük bir adım ama kesinlikle yeterli değil. Seçimlerde her partide en çok koşturan, evlere giren, canhıraş bir şekilde çalışan hanımlardır. Ama seçilmeye geldiği zaman erkekler hemen öne geçiyor. Kadının sosyal yaşama katılımı anlamında, İzmir gibi bir kent yok. Ekonomi, kültür, sanat, dayanışmada yani her alanda kadınlarımız var. Hanımların sayısı nüfus olarak daha fazla olmasına rağmen hak ettiğiniz yeri bir türlü alamıyorsunuz. Bizde hiç belediye başkanı yoktu. Şimdi iki belediye başkan adayımız oldu. Üçüncü ve dördüncü için yoğun çaba gösteriyorum. Her ilçe konuşulduğunda Genel Başkanımız 'kadın yok mu' diyerek uyarıda bulundu. Bir kapıyı açtık. Umuyorum önümüzdeki süreçte Büyükşehir Belediye Başkanlığı da dahil olmak üzere ilçelerde hiç değilse yüzde 50 oranında artarak kadın adayların çoğalması önemlidir. Kadın elinin değmesi için, gerekli olduğu için kadınlarımız tercih edilmelidir."

İzmir, duruşunu kadınlara borçlu

Gelişme ve kalkınma açısından, siyasete kadın eli değmesinin önemine değinen Başkan Kocaoğlu, İzmir'in duruşunun kadınların tavrına borçlu olduğunu söyledi. Başkan, "Biz bunu sadece kadınlar günü değil, her platformda bunu dile getiriyoruz ve altını çiziyoruz. İzmir, bugün bu yaşam kalitesini ve biçimini koruyup, geliştirebiliyorsa bunu kadınlar yapıyor" dedi.

Yıldırım'a "günaydın"

AKP İzmir Adayı Binali Yıldırım'ın 'Erkekler bu işi beceremedi. İzmir'i bu şehrin kadınları ayağa kaldıracak. Nasıl İzmir'in sorunları için başkaldırmışlarsa, şimdi de yeter artık diyecekler' sözlerine atıfta bulunan Başkan Kocaoğlu, bu söylemi 'komik' olarak niteledi. Başkan Kocaoğlu, "Binali Bey, İzmirli kadınları öven, yere göğe sığdıramayan bir konuşma yapmış. Buna sadece bir şey söylenebilir, 'günaydın' denebilir. İzmir'de belediye başkanı adayı olduğunuz zaman operadan, senfoniden, tiyatrodan, müzikten, kültür sanattan bahsediyorsunuz ama Ankara'da operayı, devlet senfoniyi, devlet tiyatrolarını nasıl tasfiye edeceğiz diye hesap yapıyorsunuz. İzmir'e gelince sözüm ona kadınlar ön plana çıkıyor, İzmir'den gidince başka şeyler ön plana çıkıyor" şeklinde konuştu.

Başkan Kocaoğlu, ünlü oyuncu İlker Kurt'un sunuculuğunu üstlendiği törende açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, kadınların el emeği göz nuruyla hazırladığı ürünlerin sergilendiği stantları tek tek gezdi.

Ücretsiz seferler

İzmir 5.Kadın Festivali, defile, tiyatro, sinema, dans gösterisi ve söyleşilerle renklenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, festival etkinliklerini takip etmek isteyen kadınlar için kent merkezine bir çok ilçeden ücretsiz otobüs seferleri düzenledi. Programla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler 293 45 66 nolu telefonu arayabilir.

Renkli program

Festival kapsamında; 7 Mart 2014 Cuma günü İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde saat 14.00'te bir söyleşi yer alacak. Ürolojik Cerrahi Derneği'nin desteğiyle düzenlenen söyleşinin konusu 'Kadınlarda ve Çocuklarda İdrar Yolları Problemleri ve Çözüm Yolları'. Söyleşinin ardından saat 15.00'te 'Hükümet Kadın 2' adlı film izleyiciyle buluşacak.

8 Mart 2014 Cumartesi yapılacak etkinliklerin ilk adresi Cumhuriyet Meydanı olacak. Saat 13.00'te gerçekleşecek resmi törenin ardından İzmirli kadınlar Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde Kültürpark Lozan Kapısı'nı takip ederek Atlas Pavyonu'na yürüyecek. Dünyaca ünlü modacı Zuhal Yorgancıoğlu'nun hazırladığı, Sema Şimşek, Ceylan Saner, Gökçe Yanardağ gibi ünlü modeller ve oyuncuların podyuma çıkacağı 'Doğudan Batı'ya Türk Kadını' başlıklı defile ise saat 14.00'te başlayacak. Defilenin sunuculuğunu sevilen oyuncu İlker Kurt üstleniyor. Günün son programında, İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde saat 19.30'daki 'Şenlikli Limonata' adlı tiyatro oyununda ünlü tiyatrocu Günay Karacaoğlu sahne alacak. Festivalin son günü

9 Mart'ta ilk olarak Kültürpark Gençlik Tiyatrosu'nda 'Tiyatrohane' tarafından sahnelenen 'Yalnız Kadın ve Uyanış adlı oyun tiyatroseverlerle buluşacak. Kapanış ise Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde saat 17.00'de, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Oyuncuları tiyatro oyunuyla yapılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Binali Yıldırım Aziz Kocaoğlu İsmet İnönü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title