Haberler

İzmir Zamanı için 350 ortak akıl başvurusu

Güncelleme:

Başkan Soyer'in Türkiye'deki sosyal girişimcileri, kentin gelişimine destek vermeye davet ettiği İzmir Zamanı ortak akıl çağrısına bir ayda Türkiye'nin farklı bölgelerinden 350 başvuru yapıldı. İzmir Zamanı ortak akıl çağrısının ilk aşaması 31 Aralık 2020'de sonlanacak ve Ocak 2021'den itibaren ise değerlendirme aşamasına geçilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Vakfı Başkanı Tunç Soyer'in dirençli, doğayla barışık, özgür ve uyum içinde bir yaşamı İzmir'den başlayarak inşa etmek isteyen tüm girişimcilere yaptığı çağrıya, Türkiye'nin farklı bölgelerinden 150 proje önerisi ve 200 gönüllü başvurusuyla yanıt geldi. İzmir Zamanı proje önerilerinde tarımdan bilişime, hayvan haklarından sanata kadar yaşamın farklı alanlarında yenilikçi fikirler yer alıyor. Sosyal girişimcilerin başvuru alanlarından mekansal tasarım, ticaret, şehircilik, çevre ve sağlık öne çıkıyor. İzmir'in ortak akıl çağrısına gönüllü olarak katılmak isteyenler arasında ise çok sayıda üniversite öğrencisi, sanatçı, yönetici, yazar ve bilim insanı bulunuyor.

"Başvuruları şimdilik donduruyoruz"

Başkan Tunç Soyer, İzmir Zamanı ortak akıl çağrısına gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu: "İzmir'de arka arkaya yaşadığımız felaketler, orman yangını, deprem, tsunami ve tüm dünyayla birlikte şehrimizi de etkisi altına alan pandemi, bizlere dirençli kentler oluşturmak konusunda çok açık bir mesaj verdi. Doğanın verdiği bu mesajı görev kabul ederek İzmir Zamanı ortak akıl çağrısını gerçekleştirdik. Bu çağrıyı yaparken İzmir'de dirençli bir kent olmanın odağına ortak aklı ve yaşam hakkını koyduk. İzmir Zamanı'na gösterilen bu ilgi gösterdi ki daha iyi bir yaşam için üretmek isteyen, imkanlarını ve fikirlerini paylaşmak isteyen çok kişiyiz. Şimdi bize düşen bu dayanışma ruhundan doğan, tüm çığır açan fikirleri İzmir'de hayata geçirmek. İzmir Zamanı başvurularını önümüzdeki yıl yeniden açmak üzere şimdilik donduruyoruz. Bundan sonraki süreçte İzmir Zamanı için oluşturduğumuz bağımsız kurulumuz gelen fikirleri değerlendirmeye başlayacak ve belirlenen projeler sırasıyla uygulanacak. Ortak akıl tohumlarının İzmir'de nasıl filizlendiğini hep birlikte ve heyecanla deneyimleyeceğiz."

Projeleri bağımsız bir kurul değerlendirecek

İzmir Zamanı fikirleri, İzmir'in kurumsal paydaşlarından oluşan bağımsız ve gönüllü bir kurul tarafından İzmir Vakfı internet sitesindeki kriterler doğrultusunda değerlendirilecek. Vakıf, uygulamaya değer görülen fikirleri İzmir'deki en uygun taşıyıcı kurumlarla buluşturacak ve uygulama sürecini destekleyecek. Fikrin uygulanması için gereken kaynaklar projenin taşıyıcılığını kabul eden kurum veya kurumlar tarafından fikir sahibiyle birlikte geliştirilecek. İzmir Zamanı ortak akıl çağrısı hakkında detaylı bilgiye İzmir Vakfının internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tunç Soyer Türkiye Aralık İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title