Haberler

İzmir Yaşar Ünivesitesi'nden Madalya Yağmuru

YAŞAR Üniversitesi'nin öğrencileri, triatlondan yüzmeye, atletizmden rüzgar sörfüne kadar çeşitli branşlarda kazandıkları başarılarla ülke ve İzmir'in gururu olmaya devam ediyor.

YAŞAR Üniversitesi'nin öğrencileri, triatlondan yüzmeye, atletizmden rüzgar sörfüne kadar çeşitli branşlarda kazandıkları başarılarla ülke ve İzmir'in gururu olmaya devam ediyor.

Bulgaristan'ın Resu kentinde düzenlenen Balkan Triatlon Şampiyonası'na katılan Yaşarlı öğrenciller, başaılı sonuçlar aldılar. Elit kadınlar kategorisinde yüksek lisans öğrencisi İpek Öztosun üçüncü kez balkan şampiyonluğuna uzanırken, elit erkeklerde İşletme Bölümü öğrencisi Gültigin Er üçüncülük kürsüsüne çıktı. İpek Öztosun-Gültigin Er-Esra Nur Gökçek ve Oktay Arıkan'dan oluşan bayrak takımı da Balkan ikincisi oldu.

Yaşar Üniversiteli Emre Sakçı ve Berk Özkul, Türkiye Bireysel Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda 5 altın 1 gümüş madalya kazandı. Yüzmede dünya rekoru kıran ilk Türk sporcusu olan Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Sakçı 50 ve 100 metre kurbağalamada altın madalya kazanıp Türkiye rekoru kırarken 50 ve 100 metre serbestte de altın madalya kazandı. Sakçı, ay sonunda Macaristan'da yapılacak dünya şampiyonasında ülkemizi temsil edecek. Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencisi Berk Özkul ise 100 metre kelebekte altın, 50 metre kelebekte ise gümüş madalya kazandı.

Rüzgar sörfünde 4 yıl üst üste dünya gençler şampiyonu olan Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencisi Fulya Ünlü, Alaçatı Sörf Şenliğinde, kadınlarda birinciliği kazandı. Balkan ikincisi, Türkiye rekortmeni Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi milli atlet Berfe Sancak da kulübü Bursa Büyükşehir Belediyesi adına katıldığı Turkcell Türkiye Atletizm Süper Ligi'nin Bursa'daki final yarışlarında 100 ile 200 metrede ve 4 X 400 bayrak yarışında bronz madalya kazandı. Sancak'ın kulübü sezonu 3. sırada tamamladı. Berfe Sancak, bu yarışmada aldığı sonuçlarla milli takıma da seçildi. Sancak, bu hafta sonunda Sırbistan'da yapılacak Balkan Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title