Haberler

İzmir Valiliği'nden Koruyucu Aile Hizmeti Tanıtım Toplantısı...

İzmir Valiliği İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından "Profesyonel Koruyucu Aile Tanıtım Toplantısı" gerçekleştirildi. Toplantıya İzmir Valisi Cahit Kıraç eşi Berrin Kıraç ile birlikte katıldı. Toplantıya ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekeriya Ertaş, İl Genel Meclis Başkanı İsmail Yılmaz ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi katıldı.

Toplantıda konuşan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekeriya Ertaş, koruyucu aile projesine ilişkin bilgi verdi. Koruyucu aile hizmetinin amacı ve kapsamı ile ilgili açıklamada bulunan Ertaş, ailelerin başvuruları ve değerlendirme sürecinin nasıl gerçekleştiğini anlattı. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekeriya Ertaş'ın açıklamalarının ardından kısa bir konuşma yapa Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Projede üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız. Emeği geçen ve geçecek olan herkese başarılar dilerim." dedi. Toplantıda konuşan İzmir Valisi Cahit Kıraç, çocukların en fazla ihtiyaç duyduğu nesnenin insan sevgisi olduğunu belirtti. İzmir Valiliği görevine başlar başlamaz ilk olarak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden brifing aldığını belirten Vali Kıraç, "Sevginizi, şefkatinizi yuvalardaki çocuklarla paylaşın. Yurt binalarında, pencere arkalarında, duvarların arasındaki çocuklarımıza, aile şefkatini yurt müdürlerimiz vermeye çalışsalar da yüzde yüz vermeleri mümkün değildir." dedi. Koruyucu aile projesine dahil olabilecek İzmirliler'e çağrıda bulunan Vali Kıraç, ailelere proje kapsamında 630 YTL'ye yakın para verildiğini, özürlü çocuklara bakılması durumunda da bu paranın bin YTL'ye vardığını ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulduğu günden bu yana en önem verdiği kurumun aile kurumu olduğunu belirten Vali Kıraç, "İşte bu aile kurumunun içine bakıma muhtaç çocuklarımızı alalım. Geleceğin teminatı çocuklarımızın aile çatısı altında büyümesinin en önemli unsuru, devletimizin geleceğini garanti altına almaktır" dedi. Çocukların ailelerinin yanına dönüşlerine de çok önem verildiğini ifade eden Vali Kıraç, bu doğrultuda "Eve Dönüş" projesinin de gerçekleştirildiğini belirtti. Evlenip yuva kurmuş ancak daha sonra çocuklarını bir yuvaya vermiş olan ailelere öncelik tanındığını kaydeden Vali Kıraç, "Eğer durumları uygunsa ailelerin yurda verdikleri çocuklarını geri almaları konusunda yardımcı oluyoruz. Onlara ayda 178 YTL veriyoruz Ancak tabi ki tek başına anne-baba olmak, çocuğu yuvadan almak için yeterli değil. Bu doğrultuda ikinci öncelik koruyucu ailenindir" dedi. Toplantının sonunda, Vali Kıraç eşi ile birlikte, sivil toplum kuruluşları üyeleriyle bir süre sohbet etti.

(YB-YK)

30.04.2007 17:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title