Haberler

İzmir Valiliği: Hıfzıssıhha Güvenilir

İzmir Valiliği, 'İl Hıfzıssıhha Müdürlüğü'nün Güvenilirliği Konusunda Hiçbir Kişi ya da Kurumun Tereddüte Düşmesine Gerek Olmadığını' Bildirdi.

İzmir Valiliği, ''İl Hıfzıssıhha Müdürlüğü'nün güvenilirliği konusunda hiçbir kişi ya da kurumun tereddüte düşmesine gerek olmadığını'' bildirdi.

İzmir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, ''İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik'' gereği, Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinin, şehir içme ve kullanma suları dağıtım haritası üzerinde belirlenen 20 noktadan numune alındığı, 9 Temmuz 2008 tarihi itibariyle, sulardaki arsenik miktarlarının ölçümlerinin yapıldığı vurgulandı.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Belediyelerin halka sağlıklı ve güvenli su temin etmekle, Sağlık Bakanlığı ise halkın tüketimine sunulan içme ve kullanma sularının sağlıklı ve güvenli olmasını denetlenmekle yükümlü olmaları nedeniyle, arsenik miktarının yönetmelikte belirtilen değerlerin üstünde çıkan kaynaklarla ilgili olarak, gerekli ve yeterli tedbirlerin alınması hususu da ilgili belediyelere yazıyla bildirilmiştir. İlimizdeki içme ve kullanma sularıyla ilgili tetkik ve tahliller, İl Hıfzıssıhha Müdürlüğü laboratuvarlarında en son teknolojik imkanların yanı sıra, deneyimli bir kadroyla sürdürülmekte olup İzmir Hıfzıssıhha Müdürlüğü çalışmalarını büyük bir ciddiyet ve sorumluluk anlayışı içerisinde yürütmektedir. Bu bağlamda, adı geçen kurumun güvenilirliği konusunda hiç bir kişi ya da kurumun tereddüte düşmesine gerek olmadığı hususunun da bu vesileyle kamuoyunun bilgisine sunmakta yarar görülmüştür.''

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün yaptığı basın toplantısında İzmir İl Hıfzıssıhha Enstitüsü yönetici ve çalışanlarını eleştirmiş, yapılan tahlillerin sonuçlarının İZSU ve bağımsız laboratuvarların tahlillerinden farklı çıktığını öne sürmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title