Haberler

İzmir Üniversitesi'nde Mezuniyet Gururu

Güncelleme:

Başarılı geçen eğitim döneminin ardından 1019 mezununu meslek yaşamına uğurlayan İzmir Üniversitesi'nde hüzün ve sevinç bir arada yaşandı.

İlk kez mezun veren Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ve Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümleri ile birlikte 1019 mezununu başarılı geçen eğitim hayatlarının ardından meslek yaşamlarına gururla uğurlayan İzmir Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet Töreninde hüzün ve mutluluk bir arada yaşandı. Ön lisans, lisans ve yüksek lisans düzeyinde mezun veren üniversitede lisans ve ön lisans birinciliklerine kız öğrenciler adını yazdırdı. Lisans birincisi İngilizce Öğretmenliği Bölümü mezunu Emel Doğru ve ön lisans birincisi Zeynep Gülçin Utkan'a plaketleri Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata ve Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş tarafından takdim edildi. Mezuniyet töreni öncesi ve sonrasında bol bol fotoğraf çektiren mezunlar keplerini havaya sevinçle fırlattı.

"Mesleğinizi adil şekilde, insanlık yararına kullanın"

Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Doğanata, akademisyenler ve öğrenci ailelerinin katılımı ile Kaya Termal Otel Convention Center'da yapılan mezuniyet töreni, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş'in konuşması ile başladı. İzmir Üniversitesi'nde aldıkları eğitim ile her bir mezunun mesleğini dünyanın her yerinde yapma yetisine sahip olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Rektör Erciyeş, eğitimin ömür boyu devam etmesi gerektiğini öğrencilere şu sözler ile öğütledi ve onlara önemli mesajlar verdi:

"Dünyamızda savaşlar, hastalıklar yoksulluklar gelişmiş veya gelişmekte olan ülkeleri etkilemeye devam etmektedir. Bunları yenmek için eğitimli, çağdaş, sorun odaklı yani sizin gibi gençlere dünyanın her zamankinden çok ihtiyacı var. Çıktığınız bu yeni yolda mesleğinizi adil bir şekilde, çok çalışarak, insanlık yararına kullanacağınıza dair inancım sonsuz."

"Zamanın kıymetini bilin, yabancı dilinizi geliştirin, farklılıkları zenginlik olarak algılayın ve iyi bir takım oyuncusu olun"

İzmir Üniversitesi'nin, duayen eğitimci Necdet Doğanata'nın 15 yıllık mücadelesi sonucu kurulduğunu konuşmasında hatırlatan Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, "İzmir Üniversitesi ve Doğanata Eğitim Kurumları, 1965 yılında kurulan İzmir Fatih Koleji'nin devamı niteliğindedir ve bu sene itibariyle 50 yılı geride bırakmıştır. Bugüne kadar yükseköğretime 20 bin mezun veren eğitim kurumlarımız içinde Necdet Doğanata'nın en büyük hayali, yükseköğretimden de mezunlar verebilmekti. Her sene büyüyen bir ivme ile bu hayali gerçekleştirebiliyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Yükseköğretime daha nitelikli mezunlar verebilmek için Doğanata Eğitim Kurumları tarafından ulusal ve uluslararası pek çok organizasyona imza atıldığına değinen Ali Rıza Doğanata sözlerine son verirken mezunlara şu tavsiyelerde bulundu: "Zamanın kıymetini bilin, yabancı dilinizi geliştirin, farklılıkları zenginlik olarak algılayın ve iyi bir takım oyuncusu olun."

"Dijital çağa ayak uydurun"

Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Doğanata ise yaptığı konuşmasında, ülkeler arası rekabetin Ar-Ge ve inovatif çalışmalar düzeyinde sürdüğü bilgi çağında en önemli gücün kaliteli insan kaynağını elinde bulunduran ülkelerde toplandığına dikkat çekti. Bu kaynağın ancak eğitimle elde edilebileceğini söyleyen Selim Doğanata, bu noktada üniversitelere önemli görevler düştüğünü belirtti. 2050 yılı itibariyle 50 milyar cihazın internete bağlı olacağının tahmin edildiğini belirten Doğanata, araştırmaların 2015 yılı itibariyle toplam veri büyüklüğünü 8 zetabayt'a ulaştığını, bu verinin doğru değerlendirilmesinin insanlığı farklı bir boyuta taşıyacağını söyledi ve mezunlardan bu dijital çağa ayak uydurmalarını istedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title