Haberler

İzmir: Türkiye'nin İlk Esnaf Lisesi

- İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (İesob) İftar Organizasyonlarında Konuşan Başkan Mehmet Ali Susam, İzmir'e Mesleki Eğitim Veren Bir Lise Kazandırmanın Gururunu Yaşadıklarını Söyledi. Türkiye'de Bir İlk Olan İesob Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 130 Öğrencisiyle Hizmete Girdi.

- İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (İESOB) iftar organizasyonlarında konuşan Başkan Mehmet Ali Susam, İzmir’e mesleki eğitim veren bir lise kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye’de bir ilk olan İESOB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 130 öğrencisiyle hizmete girdi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Ahilik Haftası etkinlikleriyle örtüştürdüğü iftar organizasyonları, Esnaf Teşkilatını bir araya getirdi. Ödemiş, Kemalpaşa, Tire, Urla, Bergama ve merkezde ayrı ayrı düzenlenen iftar organizasyonlarına ilçelerde ve çevrelerinde faaliyet gösteren meslek odalarının başkan ve yöneticileri katıldı.

Merkezde tertiplenen iftarda İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, Buca Kaymakamı Mehmet Taşdöğen, Bağ-Kur İl Müdürü Necati Çetiner, SSK İl Müdürü Ali İhsan Yeşilçimen, ilçelerde düzenlenen iftarlarda ise ilçelerin kaymakamları, belediye başkanları, meslek kuruluşları yöneticileri ve bürokratlar esnaf teşkilatı idarecilerini yalnız bırakmadı. İftarlarda Türkiye’nin içinde bulunduğu zor sürece dikkat çeken İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Susam, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan esnaf sanatkarların desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Esnaf sanatkarların toplumsal yaşamda önemli roller üstlendiğine değinen Susam, "Esnafın sorunlarının çözümüne öncelik vermek, halkın çoğunluğunu oluşturan kesimi rahatlatmak, ülkede yaşanan pek çok sıkıntıyı hafifletecektir" dedi.

Türkiye’nin en ciddi sorunlarının başında işsizliğin geldiğini kaydeden Başkan Mehmet Ali Susam, "Türkiye’nin sorunları kısa sürede çözülecek sorunlar değil. Ülkenin en önemli sıkıntısı işsizlik. İşsizliğin ve yoksulluğun çözüm reçetesi ise girişimci gücün arttırılması. Küçük işletmelerin girişimci özelliklerini ön plana çıkarmak ve onları girişimciliğe teşvik etmek, bu yönde yapılacak en kolay ve en verimli çalışma olacaktır. Ne var ki bugün uygulanan ekonomik politikalar küçük işletmeleri kollar nitelikte değildir. Çin, Hindistan gibi ülkeler küçük işletmelerini destekleyerek uluslar arası arenada etkin olurken, küçük işletmelerini dünya pazarlarına taşırken, biz Türkiye’de küçük işletmelerimizi haksız rekabetle iç piyasalarda bile eziyoruz" şeklinde konuştu.

Susam sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz kesimin sorunlarını ve önerilerimizi başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İzmir’de ve Ankara’da bakanlarımıza, siyasilere, bürokratlara defalarca aktardık. Ülkenin en büyük kabusu olan işsizliği gidermenin yolu küçük işletmeleri desteklemek ve mesleki eğitimle bu desteklerin altyapısını oluşturmaktan geçer. Mesleki eğitim önemsenmeli ve toplumu oluşturan her kesim tarafından desteklenmeli. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak mesleki eğitime büyük önem veriyoruz. Bunun en büyük göstergesi, Buca’da bulunan ve uzun yıllar atıl kalan METEM tesislerini eğitime açmamız olmuştur. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bu yıldan itibaren İzmir’e mesleki eğitim veren bir lise kazandırmıştır. Türkiye’de bir esnaf kurumunun ismini taşıyan ilk ve tek lise, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ dir. İzmir Birliği, özverili çalışmalar sergileyerek, tüm olanaklarını seferber ederek tesisleri 2006-2007 öğretim yılına yetiştirmiştir. 10 bin 600 metrekarelik eğitim alanına sahip olan okul, 130 öğrencisi ile hizmete girmiştir. İESOB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin resmi açılışını da Kasım ayında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Mesleki eğitime önem verildiği takdirde gelişmişlik düzeyimiz yükselecektir. Biz üzerimize düşeni yerine getiriyoruz, hükümetlerin de bu çabaları desteklemeleri gerekir"

(FH-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title