Haberler

İzmir Tünel İşçileri Eylem İçin Ankara'ya Gidiyor

Tünel işçileri eylem için Ankara'ya gidiyor

İZMİR- Manisa Karayolu'nda yapımına başlanan ve 2 kent arasındaki ulaşımı 15 dakikaya indirmesi planlanan Sabuncubeli Tüneli'nde çalışırken işlerine son verilen taşeron işçiler, yaklaşık 5 aylık ücret, kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmediğini öne sürüp Ankara'da eylem yapmak üzere yola çıktı. Başbakanlık, Ulaştırma Bakanlığı ve şirket binası önünde eylem yapacaklarını belirten işçiler alacaklarının ödenmesini istedi.

İzmir'de Ak Parti hükümeti tarafından yapılması planlanan 35 proje arasında yer alan ve 9 Eylül 2011 tarihinde temeli atılan Sabuncubeli Tüneli'ndeki çalışmalar, inşaatı yürüten firmanın mali sıkıntıları nedeniyle bir süre önce durdu. Firma, 175 işçiyi çıkardı. Yaklaşık 5 aylık ücretlerinin yanı sıra kıdem ve ihbar tazminatlarını alamadıklarını savunan işçiler, seslerinin duyurabilmek için Ankara'ya doğru yola çıktı. Zor durumda olduklarını anlatan işçiler, Başbakanlık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve şirket binası önünde eylem yapacaklarını söylediler.

Maaşlarının ödenmemesi nedeniyle zor durumda olduklarını ve üniversitede okuyan iki çocuğuyla görüşemediğini anlatan işçilerden 40 yaşındaki Yaşar Beşli, Tünel inşaatını yapan firmada 3 yıldır çalışıyorum. 30 Kasım'da herhangi bir tebligat yapılmadan işimize son verildi. İşten çıkartılan toplam 175 kişi var ve hepsi zor durumda kaldı. Yaklaşık 5 aylık maaşım, kıdem ve ihbar tazminatımız ödenmedi. Yetkililerle yaptığımız görüşmelerde sorunumuzun çözüleceği belirtiliyor, biz de durumumuzu dile getirmek için eylem yapma kararı aldık. Hakkımızı aramak için mücadelemizi devam ettireceğiz. Ankara'da sesimizi duyurmak için eylem yapacağız. İki çocuğum üniversite de okuyor. Telefonum fatura ödenmediği için kapalı ve çocuklarımla görüşemiyorum. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Ankara'ya gitmek için biletlerimizi aldı, kendisine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz dedi.

Evli ve bir kız babası işçi Kamil Puslu ise parası olmadığı için evine dönemediğini ifade ederek, Bize paramızın ödenmesi için sürekli farklı tarihler veriyorlar. Biz arkadaşlarla karar verdik, Ankara'ya gideceğiz. Gerekli yerlere giderek hakkımızı arayacağız diye konuştu.

İşçiler daha sonra minibüse binerek Ankara'ya gidip eylem yapmak üzere yola çıktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ulaştırma Bakanlığı İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title