Haberler

İzmir: Takev Lisesi'nin Temeli Atıldı

İzmir'in Narlıdere İlçesi'nde, Halen Eğitime Devam Etmekte Olan İlköğretim Okulunun Ardından Türk Alman Kültür ve Eğitim Vakfı (Takev) Tarafından Yaptırılacak Olan Takev Lisesi'nin Temeli Törenle Atıldı.

İzmir'in Narlıdere İlçesi'nde, halen eğitime devam etmekte olan ilköğretim okulunun ardından Türk Alman Kültür ve Eğitim Vakfı (TAKEV) tarafından yaptırılacak olan TAKEV Lisesi'nin temeli törenle atıldı.

TAKEV Lisesi Kampusu temel atma törenine, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz'un yanı sıra İzmir Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, eski bakanlardan Işılay Saygın, Almanya'nın İzmir Konsolosu Peter Kolb, Narlıdere Kaymakamı Hasan Gürsoy, Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, vakıf yöneticileri, öğrenci ve veliler katıldı. TAKEV Yönetim Kurulu Başkanı Nur Yaraş ile Vakıf Başkanı ve TAKEV Özel İlköğretim Okulu Müdürü Gönül Ketenci törende yaptıkları konuşmalarda eğitimle ilgili çalışmaları konusunda bilgi verdi. Okul korosunun konseriyse ilgiyle dinlendi.

Konuşmasında TAKEV'in kurulduğu 2001 yılından bu tarafa eğitim-öğretim alanında gösterdiği başarıdan söz eden Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Cuntz, 140 öğrenciyle açılışı yapılan ilköğretim okulunda bugün 835 öğrenciye hizmet verildiğini, 35 Alman öğrencinin de burada eğitim görmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. TAKEV İlköğretim Okulu'nun Almanya ve bazı diğer Avrupa ülkelerindeki okullarla öğrenci değişim programlarının bulunduğunu kaydeden Büyükelçi Cuntz, Almanya'daki üniversitelerin birinci koşulu olan Almanca bilme zorunluluğu nedeniyle de burada okuyan öğrencilerin sağlam temeller edindiğini söyledi. Cuntz, okulun birkaç bayan tarafından kurulduğunu da aktardı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da konuşmasında, 6 yılda geldiği nokta nedeniyle okul yönetimini kutlarken, Türkiye'nin AB ile, Almanya ile olan ilişkilerinde, büyüyen başarılarına yarar getirmesini dilediğini kaydetti. İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğan ise, İzmir'in bir okul daha kazanacağını ifade ederek, eğitime yapılan yatırım ve katkının, geleceğe yatırım yapmak anlamına geldiğini söyledi. Türkiye genelinde özel okulların oranının yüzde 2 civarında bulunduğunu, bunun düşük bir oran olduğunu belirten Aydoğan, bunun yükselmesi aynı zamanda eğitimin standardının da yükselmesini sağlayacağını dile getirdi. İzmir'de 37 tane özel lisenin olduğunu, 38. lisenin temelinin atıldığını kaydeden Aydoğan, yeni eğitim-öğretim yılının başında 500 öğrencinin daha iyi donanımlı bir okulda nitelikli bir şekilde eğitime başlayacağını bildirdi. TAKEV Lisesi'nin temeline ilk harç, konuşmaların ardından davetliler tarafından atıldı.

2007-2008 eğitim-öğretim yılında eğitime başlayacak olan TAKEV Lisesi Kampüsü, Narlıdere İlçesi'nin Sahilevleri Mahallesi'ndeki 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 15 bin metrekarelik alanda inşa edilecek. 40 derslik ve birçok eğitime destek biriminin de bulunacağı kampüste, ileri teknolojiyle hazırlanacak bir bilim merkezi de olacak. Tenis kortları, futbol sahası, kapalı yüzme havuzu, açık voleybol sahası ve kapalı spor kompleksinin de yer alacağı okula, sanat atölyeleri ve 300 kişilik bir anfitiyatro yapılacak. Kampüs alanı içinde kalan 300 adet mandalin ve meyve ağacınınsa korunacağı belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title