Haberler

İzmir: Sp Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, İzmir'de

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, hükümeti eleştirerek, Türkiye'nin üretim gücünü kaybetmesi nedeniyle spekülasyonlardan kolayca etkilenen bir duruma geldiğini söyledi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, hükümeti eleştirerek, Türkiye'nin üretim gücünü kaybetmesi nedeniyle spekülasyonlardan kolayca etkilenen bir duruma geldiğini söyledi.

Partisinin yerel teşkilatları tarafından düzenlenen "Türkiye'deki manevi tahrifat ve çözüm yolları" konulu konferansa katılan SP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, bugün SP İzmir İl Merkezi'nde güncel gelişmeleri değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi. SP İl Başkanı ve GİK üyesi Şerafettin Kılıç'ın da hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Kurtulmuş, bir ülkenin ekonomisinin zor durumda olabileceğini ancak sosyal yapının ayakta olması gerektiğini ifade etti. SP olarak üzerlerine düşenin ülkenin muhtemel sıkıntılarını karşılamak olduğunu, bu amaçla Türkiye'nin birçok yerinde konferanslar düzenlediklerini kaydeden Kurtulmuş, "Gelinen nokta belliydi. Türkiye bu noktaya gelmiştir. İşte 2 haftadır, Türkiye üretim gücünü kaybettiği için, reel olarak kim ne üretiyorsa üretim gücünü kaybettiği için spekülasyonlara açık olabiliyor" dedi.

Türkiye'nin bu dönemde bölgesindeki gücünü kaybettiğini savunan Numan Kurtulmuş, "Bize dönüp başka bir şey söyleyen, Avrupa'ya dönüp başka bir şey söyleyen iktidarla bir yere varılmaz. Deniz bitmiştir" diye konuştu.

Anadolu'da para eden ürünlerin 5 yıldır 5 para etmez hale geldiğini, özelleştirmede sadece Ofer özelleştirmesinin konuşulmasının bile yeterli olacağını, bankacılık sektörünün yüzde 54'ünün yabancılaştırıldığını, özel sektörün elindeki büyük kuruluşların da teker teker yabancılaştırılmaya başladığını öne süren Kurtulmuş, "Türkiye ekonomisi maalesef tamamen küresel, uluslararası kuruluşların sistemine bağlı kaldı sürece bu böyle gidecektir" dedi.

18 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girecek adaylara başarı dileğinde de bulunan Kurtulmuş, adaylardan sadece yüzde 15'inin başarılı olacağını, büyük bir kısmının ise 16-17 yaşlarında büyük bir başarısızlıkla karşı karşıya kalacaklarını dile getirdi. Sokakta yürüyen her 4 gençten birinin işsiz olduğunun altını çizen Numan Kurtulmuş, "ÖSS ile 1 milyon gencimiz daha bu işsizlerin arasına katılacaktır. Bilgi ölçmeyen, bir kalıp içerisinde gençlerin yarıştırıldığı bir sınav. Meslek lisesi öğrencilerinin maalesef bu sene de üniversiteye girişte önlerindeki engel kaldırılmamıştır. Meslek lisesi öğrencileri bu sene yine sınava 5-0 mağlup başlayacaklar. Türkiye'nin en büyük ayıbı bu sene yine devam edecek, başörtüsü takan kız öğrenciler sınava giremeyecek" şeklinde konuştu.

Soruları da cevaplandıran Kurtulmuş, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi konusunda, Türkiye'de her cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bu tartışmaların yaşandığını, parti olarak yıllardır cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçilmesini ve 5 yılda bir parlamento seçimleriyle birlikte yapılmasını savunduklarını, elitlerin halk tarafından seçilmesine karşı olduğunu kaydederek, "Demokrasinin kaynağı halktır. Hatırladığımız tek referandum yasakların kalkmasıyla ilgilidir. Halktan korkan, halkın tercihlerinden korkan bir demokrasi olmaz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title