Haberler

İzmir: Sp'den "Manevi Tahribat Ve Çözüm Yolları" Konulu Konferans

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Doç. Dr. Oya Akgönenç, Türkiye'nin içinde bulunduğu ahlaki tahribatın tehlikelerine dikkat çekerek, "Bizim vazifemiz örfümüzü, adetimizi, tarihimizi korumaktır" dedi.

İzmir'de SP Çiğli İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği "Manevi Tahribat ve Çözüm Yolları" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan SP GİK Üyesi Doç. Dr. Oya Akgönenç, bir toplumun en önemli ünitesinin aile birimi olduğuna işaret ederek, aile tahribatında yaşanan büyüklüğün farkında bile olunmadığını ve asıl tehlikenin de bu durum olduğunu vurguladı. Akgönenç, televizyonla büyüyen çocukların önünde rehber olarak aile büyüklerinin değil televolecilerin olduğunu dile getirdi. Ahlaki duyarsızlığın her alanda kendisini gösterdiğini ifade eden Akgönenç, "Bizim vazifemiz örfümüzü, adetimizi, tarihimizi korumaktır. Ancak çok acıdır ki, muazzam tarihi ve sanat eserlerimiz yurtdışındaki müzelerde yer alıyor. Koskoca eserler nasıl oralara gidiyor? Demek ki gitmesine göz yumanlar var. Bu eserler bizim değerlerimiz. Bu kadar mı duyarsız olduk?" dedi.

Akgönenç, 15 yaşından önce Kur'an kurslarına gitmenin yasak olmasını da eleştirdi. "O yaşa gelmiş bir genci artık gönderebilir misin? Hayır. Ne yapıldı? Meclis eliyle din eğitimi engellendi. İmam Hatip Liseleri eğitim sistemi tarafından küçümseniyor, meslek liseleri küçümseniyor" diyen Akgönenç, dünyanın her yerinde meslek liselerine verilen önem artarken Türkiye'de önünün kesildiğini söyledi. Nüfusun yüzde 60'ının genç olduğunu hatırlatan Akgönenç, "Bu gençlerimiz sokak köşelerinde vakit harcıyorlar. İş imkanı sağlamıyoruz ki çalışsınlar. Batı, kadın hakları adı altında kendi değerlerini bizim üzerimize empoze etmeye çalışıyor. Çünkü biliyorlar ki, kadını huzursuz ederlerse aile daha kolay çözülür" diye konuştu.

Yaşanan manevi duyarsızlığın toplumda had safhaya ulaştığını ileri süren GİK Üyesi Akgönenç, çürümenin hızla yayıldığını söyledi. Uygulanan manevi tahribat sonucu maddeci bir toplum yetiştirildiğini kaydeden Akgönenç, "Kapkaççılar insanları yerlerde sürüklüyor. Kimsenin sesi çıkmıyor. Genç bir kız, sevgilisiyle birlikte ailesini katlediyor. Kimsenin sesi çıkmıyor. Adam karısını meydanda onlarca yerinden bıçaklıyor. Kimse müdahale etmiyor. Vicdan denen bir şey kalmamış" şeklinde konuştu.

Akgönenç, bütün partilerin Türkiye'nin manevi değerlerini kaybetmesi karşısında duyarlı olması ve mücadele etmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title