Haberler

İzmir: Sit Alanında Ağaç Katliamı İddiası

2002 yılında doğal sit alanı ilan edilen ve arazi sahiplerinin bir dal bile kesmesi yasaklanan İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ne bağlı Ulucak Beldesi'nin Karataş mevkisinde arazisi bulunan Metin Bükçün isimli işadamı, araziden yüksek gerilim hattı geçiren TEDAŞ'ın 350 adet çam ağacını kestiğini ileri sürerek, "Mahkemeden tespit yaptırdım. Bu işin peşini bırakmayacağım" dedi.

Ulucak Beldesi'ndeki arazisinden izinsiz kesilen 350 çam ağacı için günlerdir ağladığını dile getiren Metin Bükçün, Bornova Orman İşletme Şefliği ve Kemalpaşa Jandarması'na şikayette bulunup, Kemalpaşa Sulh Hukuk Mahkemesi'ne tespit davası açtığını bildirdi. 1997 yılında Devlet Arsa Ofisi'nden açık arttırmayla satın aldığı yüzlerce çam ağacının bulunduğu 56 dönümlük arazisine bin zeytin, 200 kiraz, 50 kayısı ve 50 erik ağacı diktiğini belirten işadamı Büçkün, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz cumartesi günü arazime gittiğimde çam ağaçlarımın kesildiğini görünce neredeyse kalp krizi geçirecektim. Gözüm gibi baktığım 5-20 yaşlarındaki çam ağaçlarım haberim olmadan kesilmiş. Kesilmiş ağaçların arasında dolaşıp dakikalarca ağladım. Bu bölge 2002 yılında doğal sit alanı ilan edildi ve bizlere bir küçük ağaç bile kesmememiz tembihlendi. TEDAŞ'ın yüksek gerilim hattı geçireceğini biliyordum ama ağaçlarımın kesileceği konusunda yazılı veya sözlü bilgi verilmedi. Gerilim hattının dışında bulunan çam ağaçlarını bile kesmişler. Cahil adamın biri elektrikli testereyi eline alıp adeta katliam yapmış".

Türkiye'de bir ağaç fidanı dikilsin diye kampanyalar yapıldığını kaydeden Bükçün, "20 yaşına gelmiş çam ağaçları sit alanı olmasına rağmen gelişi güzel kesiliyor. Ziytin ağacı, meyve ağacı yetiştirip bu ülkeye faydalı olmak için mücadele verirken başıma gelene bakın. Artık arazime gitmek içimden bile gelmiyor. Ulucak Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'na ve Kemalpaşa Sulh Hukuk Mahkemesi'ne tespit yaptırdım. Bu işin peşini bırakmayacağım. Çevrecilerden destek bekliyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title