Haberler

İzmir: Şirket Haberleri

- İzmir Büyükşehir Belediyesi Kuruluşlarından İzbeton'un, Bu Yılın Sonundan İtibaren Doğalgaz Kullanmaya Başlayacağı Bildirildi. İzbeton Genel Müdürü Tufan Eker, Üretimde Doğalgaza Geçerek Rekabette de İyi Bir Noktaya Geleceklerini Söyledi.

- İzmir Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından İzbeton'un, bu yılın sonundan itibaren doğalgaz kullanmaya başlayacağı bildirildi. İzbeton Genel Müdürü Tufan Eker, üretimde doğalgaza geçerek rekabette de iyi bir noktaya geleceklerini söyledi.

İzmirgaz tarafından İzbeton'a doğalgaz bağlanması projesi kapsamında 3 bin 740 metrelik hatta döşenecek olan çelik boruların ilk kaynağı bugün gerçekleştirilen törenle yapıldı. Törene İzbeton Genel Müdürü Tufan Eker, İzmirgaz Genel Müdür Yardımcısı Burçin Yandımata, Genel Koordinatörü Halil Tataş ile her iki şirketin diğer yöneticileri katıldı. Törende konuşan İzbeton Genel Müdürü Eker, depolama sistemi olmadan, kesintisiz doğalgaz kullanmalarını sağlayacak olan bu proje ile özel sektörle de rekabeti yakalayacaklarını kaydetti. Yılbaşından önce asfalt blentinde doğalgaz kullanmaya başlayacaklarını vurgulayan Eker, "Ben ve personelim, doğalgazdan yararlanacağımız zamanı sabırsızlıkla bekliyoruz. Buradan sağlayacağımız tasarruf ile yeni yatırımlar yapabilir, yeni projeler geliştirebiliriz" diye konuştu.

İzmirgaz Genel Müdür Yardımcısı Yandımata'da, İzmirgaz'ın bir çelik dağıtım şebekesinin bulunduğunu, İzbeton'un ihtiyacı olan 4 bin metreküp/saat'lik doğalgaz ihtiyacını hattın çekilmesi ile birlikte karşılayacaklarını, hattı aralık ayı sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Yandımata, Pınarbaşı'ndan İzbeton şantiyesine kadar çekilecek hattın, istemeleri halinde güzergahtaki diğer tesislere de hizmet verebileceğini kaydetti.

İzmirgaz Genel Kordinatörü Tataş ise, bir İzmirli olarak kentinin Ankara ve İstanbul'dan 17-18 yıl sonra doğalgaz imkanına sahip olmasının üzüntüsünü yaşadığını dile getirerek, doğalgaz altyapısının kolay bir iş olmadığını, kazdıklarını, sızdırmazlık testleri yaptıktan sonra tekrar kapattıklarını, her nimetin bir külfetinin olmasının da kaçınılmaz olduğunu bildirdi. Bu çalışmalar sırasında verdikleri rahatsızlığı anlayışla karşılayan belediyeler ve vatandaşlara teşekkür eden Tataş, yaklaşık 10 ayrı yerde çalışmaların büyük bir hız ile devam ettiğini, dün akşamdan itibaren Mavişehir'in büyük bir bölümüne doğalgaz verilmeye başlandığını, İzmir'in tamamına gaz verebilmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Tataş, İzmirgaz'ın ortaklarından olan Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşu İzbeton'a ilk gaz bağlamanın da mutluluğunu en kısa sürede yaşayacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından 3 bin 740 metre uzunluğundaki İzbeton hattının çelik dağıtım şebekesinde ilk kaynak yapıldı ve çalışmalar başladı. Aralık ayı sonuna kadar tamamlanarak İzbeton'a doğalgazın verilmesini sağlayacak çelik hatta bin 700 metre 8 inç, bin 400 metre 6 inç, 650 metre de 4 inç çelik borunun kullanılacağı, hat üzerinde 750 metreküp/saat ve 3 bin 200 metreküp/saat'lik iki adet istasyon bulunacağı, toplam 4 bin metreküp/saat kullanma kapasitesine sahip olacağı belirtildi.

(ERG-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title