Haberler

İzmir - Sendikalar,``Kişiye Bağlı Parti Anlayışı Terk Edilme

İzmir'de Bazı Sendikalar ile Dernekler, Kaset Skandalıyla Sarsılan CHP'nin İzmir İl Başkanlığı'nda Yaptıkları Basın Açıklamasında 'komplo'nun ABD, AKP ve Fethullahçılar Tarafından Yapıldığını Öne Sürdü. Sendikacılar, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın İstifasıyla Parti İçinde Yaşanan Kaosa Dikkat Çekerek, Kişiye Bağlı Parti Anlayışının Terk Edilmesi Gerektiğini de Vurguladı.

İZMİR'de bazı sendikalar ile dernekler, kaset skandalıyla sarsılan CHP'nin İzmir İl Başkanlığı'nda yaptıkları basın açıklamasında 'komplo'nun ABD, AKP ve Fethullahçılar tarafından yapıldığını öne sürdü. Sendikacılar, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasıyla parti içinde yaşanan kaosa dikkat çekerek, kişiye bağlı parti anlayışının terk edilmesi gerektiğini de vurguladı.

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında Harb-İş, Petrol- İş, Genel- İş, Tekgıda- İş, Sosyal- İş, Tes- İş, Liman-İş, Belediye- İş, Emekli-Sen, Tüm Sağlık Der, Tüm İnşaat Der, 68'liler Derneği, ile üretici ve çiftçi birlikleri katıldı. Tüm Sağlık Çalışanları Derneği'nin Genel Başkanı Hasan Fehmi Mavi, CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Deniz Baykal'ın istifasını onurlu bulduklarını belirterek, 'komplo'nun ABD, yandaşları olmakla suçladığı AKP ve Fethullahçılar tarafından yapıldığını öne sürdü. Mavi, ''Bu saldırı aynı zamanda 'ergenekon' adı altında ABD emperyalizminin, ulusal güçlerin kalesi CHP'ye karşı AKP ve Fethullahçılar aracılığıyla tezgahladığı gerici saldırıların en önemli halkasıdır' dedi.

Mavi, Baykal'ın istifasıyla parti içinde yaşanan kaosa dikkat çekerek, kişiye bağlı parti anlayışının terk edilmesi gerektiğini şu sözlerle vurguladı:

''Partimize yönelik bu saldırılar da açıkça gösteriyor ki kişi ve kişiliklere bağlı, popülist, bürokratik parti anlayışının, dışardan gelebilecek saldırılara ve komplolara karşı korunaksız olduğu, bu saldırıyla bir kez daha görülmüştür. Kişi ve kişiye bağlı parti anlayışının terk edilerek yerine kolektif önderliğe dayalı, demokratik, katılımcı ve emek temeli üzerine kurulu bir kitle partisi anlayışı öncelenmelidir.'

BAYKAL GERİ DÖNMEMELİ

68'liler Derneği Başkanı Aydın Bahadır da Baykal'ın geri dönmesini istemediklerini belirterek, ''Evinizde eşinize şüphe duymadan rahatlıkla sarılabiliyor musunuz? Bugün sessiz kalmayıp taraf olamamız lazım. Genel Başkan'ın istifası onurlu bir davranıştır. Geri dönmesini desteklemiyoruz' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title