Haberler

İzmir: Selçuklu Lokantacıdan "Papa Keşkülü"

Hıristiyan Katolik Cemaatinin Lideri Papa 16. Benedict'in Meryemana Evi'ni Ziyaret İçin İzmir'in Selçuk İlçesi'ne Gelmesi Üzerine, İlçede Bir Lokantacı Müşterilerine "Papa Keşkülü" Satmaya Başladı.

Hıristiyan Katolik cemaatinin lideri Papa 16. Benedict'in Meryemana Evi'ni ziyaret için İzmir'in Selçuk İlçesi'ne gelmesi üzerine, ilçede bir lokantacı müşterilerine "Papa Keşkülü" satmaya başladı.

Papa'nın Selçuk'ta bulunan Meryemana Evi'ni ziyareti, ilçe esnafına yaradı. Yaklaşık 50 yıldır Selçuk'ta lokanta işleten Ahmet Uzun'un sahibi olduğu Selçuk Köftecisi, müşterilerine Papa Keşkülü satmaya başladı. Üzerine tahin ve pekmez konulduktan sonra üzerine de ceviz kırığı konularak servis yapılan Papa Keşkülü'nü tadan müşteriler, keşkülün tadının mükemmel olduğunu söyledi. Hayatlarında ilk defa Papa Keşkülü yediklerini belirten müşteriler, bu keşkülün tadının bilinen keşkülden daha farklı olduğunu, ikinci kase keşkülü yediklerini ifade etti. Müşteriler ayrıca, Papa'nın gelmesinin Selçuk'un turizmine olumlu katkısı olduğunu dile getirdi.

Selçuk Köftecisi'nin sahiplerinden Ertan Uzun ise, pekmez ve tahinle birlikte üzerine ceviz koyarak servis ettikleri keşkülü Papa Keşkülü olarak sattıklarını, keşküle bu ismi vermeleriyle birlikte keşkül satışlarının bir anda arttığını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title