Haberler

İzmir - Şehitliği Ziyaret Eden Yüzbaşı Şehit Arkadaşının Mez

Yüzbaşı Akal, Ulucan'ın Annesi Nesrin Ulucan'a da Oğlunun Son Anlarını Hüzünlü, Ancak Gururla Anlattı.

YÜZBAŞI AKAL, ULUCAN'IN ANNESİ NESRİN ULUCAN'A DA OĞLUNUN SON ANLARINI HÜZÜNLÜ, ANCAK GURURLA ANLATTI.

Maltepe Askeri Lisesi öğrencileriyle şehit mezarlarını tek tek dolaşan Yüzbaşı Atakan Akal, bu sırada 2008 yılında Kuzey Irak'taki PKK operasyonunda, helikopterin düşmesiyle şehit olduğuna tanık olduğu silah arkadaşı Üsteğmen Gürcan Ulucan'ın mezarını görünce büyük bir gururla selam verdi.

İZMİR'de, Çanakkale Zaferi'nin 95. Yıldönümü ve Şehitler Günü için, Kadifekale Şehitliği'nde tören düzenlendi. Ziyaretci akınına uğrayan ve karanfillerle süslenmiş şehitlerden Kara Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan'ın mezarında, gurur ve hüzün aynı anda yaşandı. Maltepe Askeri Lisesi öğrencileriyle şehit mezarlarını tek tek dolaşan Yüzbaşı Atakan Akal, bu sırada 2008 yılında Kuzey Irak'taki PKK operasyonunda, helikopterin düşmesiyle şehit olduğuna tanık olduğu silah arkadaşı Üsteğmen Gürcan Ulucan'ın mezarını görünce büyük bir gururla selam verdi. Yüzbaşı Akal, Ulucan'ın annesi Nesrin Ulucan'a da oğlunun son anlarını hüzünlü, ancak gururla anlattı.

Çanakkale Zaferi'nin 95. Yıldönümü ve Şehitler Günü'nün İzmir'deki kutlamaları, Kadifekale Şehitliği'ndeki anıta çelenk konulmasıyla başladı. Vali Cahit Kıraç, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı törenin açılış konuşmasını yapan Yarbay Saim Kaya, Türk ulusunun Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırlarını şehit kanlarıyla çizdiğini söyleyerek, ''Türk milleti bugün şanlı bayrağımız altında özgür yaşıyorsa bunu şehitlerine borçludur. Onlar bu toprakların sadece üstünü değil altını da vatan yapmışlardır. Şimdi sıra bizler de, her şeyden önce onları ve yaptıklarını unutmadan, aynı ruhu, aynı terbiyeyi, genç nesillere de vermek zorundayız. Şehit kanlarıyla sulanmış bu aziz memleket üzerinde kenetlenmek, tek yumruk olmak, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak, gecemizi gündüzümüze katarak çamlışmak temel hedefimizdir. Bu hedeflere ulaştığımız zaman şehitlerimize burcumuzu ödemiş addedeceğiz' dedi.

Tören sonrasında şehitlik defterini imzalayan Vali Cahit Kıraç, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte şehit mezarlarını dolaşıp karanfil bıraktı.

ŞEHİTLİKTE GURUR BULUŞMASI

Mozaik olan, ailelerin isteği üzerine mermere çevrilen şehit mezarları karanfillerle süslendi. Şehitlerinin mezarı başında, bazıları onları ailenin küçüklerine anlattı, bazıları da mezarların, çiçeklerinin bakımını yaptı. Şehitlikte acı ve gurunun yaşandığı buluşma da gerçekleşti. Maltepe Askeri Lisesi öğrencileriyle şehit mezarlarını tek tek dolaşan Yüzbaşı Atakan Akal, bu sırada 2008 yılında Kuzey Irak'taki terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, helikopterin düşmesiyle şehit olduğuna tanık olduğu silah arkadaşı Üsteğmen Gürcan Ulucan'ın mezarını gördü. Hemen şehit silah arkadaşının mezarının başında duran Yüzbaşı Akal, esas duruşta gururla silah arkadaşını selamladı.

Bu sırada şehit evlatlarının mezarının başında duran emekli Astsubay baba Özcan Ulucan ve anne Nesrin Ulucan da yaşadıkları kısa şaşkınlığın ardından duyduklarıyla hüznü ve gururu yaşadı. Yüzbaşı Atakan Akal, şehit olduğu ana tanıklık ettiği Üsteğmen Gürcan Ulucan'ın son anlarını, operasyon sırasında yaşadıklarını aileye anlattı. Buluşmanın ardından da anne Nesrin Ulucan, duyduklarına üzüldüğü, ancak büyük gurur yaşadığını, oğlunun silah arkadaşlırının büyük bir kahramanlıkla, mücadele ettiklerini söyledi.

TY (AÖ)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title