Haberler

İzmir: Rauf Denktaş'a 20. Yüzyılın İz Bırakan Halk Önderi Ödülü Verildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) ilk cumhurbaşkanı olan Rauf Denktaş'a ömrünün 65 yılını Kıbrıs Türk davasına adaması ve Kıbrıs'ta Türk egemenlik haklarının korunması için mücadele vererek emsalsiz bir halk adamı olması nedeniyle 20. Yüzyılın İz Bırakan Halk Önderi Ödülü verildi.

KKTC'nin ilk cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, eşi Aydın ve ikiz kızları Ender ile Değer Denktaş, Narlıdere Belediyesi ve İzmir Cumhuriyet Okurları'nın (CUMOK) düzenlediği panelde konuşmak üzere İzmir'e geldi. İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal tarafından karşılanan Denktaş uçaktan inerken, "Sayın Rauf Denktaş Sizinle Birlikteyiz" yazılı bir pankart açıldı. Denktaş'a ödülü, Adnan Menderes Havalimanı şeref salonunda İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu tarafından takdim edildi.

Sancar Maruflu, ödülü Rauf Denktaş'a vermelerinin sebebini anlatarak, "Ulusal Birlik Platformu, İzmir'i Sevenler Platformu ve Türk Başarı Ödülleri Kurulu tarafından bu ödülün size verilmesi kararlaştırıldı. 368 bin kişiyle yapılan kamuoyu araştırması sonucunda bu karar alındı. 82 yıllık ömrünüzün 65 yılını Kıbrıs Türk davasına adaması, bitip tükenmek bilmeyen bir enerjiyle Türk egemenlik haklarının korunması ve kollanması için mücadele vermesi, ayrıca Türk Ulusu için büyük önem taşıyan ulusal davalarımıza sahip çıkan emsalsiz bir halk önderi olması nedeniyle ilgili örgütler tarafından Rauf Denktaş ilk kez böyle bir ödülle ödüllendirilen Türk devlet adamı oldu" diye konuştu.

Rauf Denktaş ise ödülü, Anavatan'a bağlı olan Kıbrıs Türk halkının verdiği Türklük mücadelesinin Anavatan tarafından takdiri olarak aldığını ifade etti. Denktaş, "Ben bu halkın bir bireyi olarak onlarla birlikte bu mücadelenin içinde bulunmuş bir bireyim. Benim adıma verilen bu takdirnameler Türk halkının yaptığı fedakarlığın bir takdiri anlamına gelmektedir. Bize inanarak ve güvenerek, Anavatan'a inanarak ve güvenerek, verilmiş olan milli müşterek mücadelede hayatını seve seve kaybetmiş olan şehitlerimizi anmanın zamanıdır. Onların fedekarlığını Türk ulusunun unutmayacağını ümit ediyorum. Bugün Kıbrıs'ta halkımızın beklediği tek şey Türk hükümetinin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in söylediği gibi KKTC'nin var olmaya devam edeceği ve yapılacak bir anlaşmada iki devlet arasında ortaklık oluşacağı, 23 yıldır Türkiye'nin tanıdığı KKTC'nin hiçbir şart altında ortadan kaldırılamayacağıdır. Türk halkının yatırımı için, milli davasını koşulsuz sürdürmesi ve Kıbrıs'ın bir Yunan adası olmaması için buna ihtiyacı vardır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
title