Haberler

İzmir: PTT Hizmet Çeşitliliğini Artırdı

PTT Genel Müdürlüğü'nün 26 İlde Başlattığı "169 Kapıdan Kapıya Teslim (Kkt) Servisi", İzmir'de de Başarıyla Uygulanırken, Şehir İçinde 4, Şehirlerarasında İse 24 Saatte Gönderileri Adresine Ulaştırıyor.

PTT Genel Müdürlüğü'nün 26 ilde başlattığı "169 Kapıdan Kapıya Teslim (KKT) Servisi", İzmir'de de başarıyla uygulanırken, şehir içinde 4, şehirlerarasında ise 24 saatte gönderileri adresine ulaştırıyor.

169 KKT Servisi'nin İzmir'deki başarısıyla Türkiye birincisi olduğunu belirten PTT Başmüdürü Ümran Başar, 169'u arayan vatandaşların kapılarına kadar gittiklerini, buradan aldıkları gönderileri belediye sınırları içerisinde 4 saatte, belediye sınırları dışında ise 24 saatte adresine teslim ettiklerini bildirdi. İzmir'in posta hizmetlerinde, sağlık başta olmak üzere bazı kamu uygulamalarında olduğu gibi pilot il olduğunu belirten PTT Başmüdürü Başar, "Bu hizmet özel günlerde daha çok tercih ediliyor. Çiçekçiler Odası ile de anlaşmamız var. Bu işe çiçek göndermeyle başladık. Çocuğuna yiyecek gönderenler bile oluyor. Bazı anneler evlerinde hazırladığı dolma, sarma, baklava gibi yiyecekleri bu servisimizi arayıp kapısından teslim ediyor ve 4 saat içerisinde çocuğuna ulaştırabiliyor. Avukatlar da tebligatlarını bu yolla göndermeye başladı. İzmir olarak bu servisimizin hizmet verdiği 26 il arasında birinciyiz. Maliyeti biraz yüksek ama ileriye dönük bir hizmet" dedi.

KKT Servisi'nin özel oluşturulan 25 kişilik bir personelle hizmet verdiğini ve zamanla talebe göre bunun artırılacağını belirten Başar, 20 araç ve 24 motosikletin hizmet için hazır beklediğini, amaçlarının ise bu servisi geliştirmek olduğunu ifade etti. PTT'deki diğer yenilikler konusunda da bilgi veren Başar, "İzmir PTT Başmüdürlüğü'nün son 4 yıl içinde karlılığında önemli artışlar kaydedildi ve 2005 yılında 24 trilyon lira kara ulaştık. PTTBANK olarak İZSU ile anlaşmalar gerçekleştirdik ve 700 bin abonenin tahsilatının da büyük bir bölümünü yaptık. Ayrıca geçen sene açılan 3 tane PTTBANK'a ilave olarak bu sene 7 tane daha açacağız. Merkez ve şubelerden sonra acenteliklerin de bu yıl online sistemine geçmesiyle 2007 yılı sonunda bütün işlemlerimiz PTTBANK statüsüne kavuşacak" diye konuştu.

İnternet üzerinden telgraf (e-telgraf) kabulü ve interaktif posta çeki işlemlerinin pilot iller Ankara, İzmir ve Bursa'da başladığını, daha önce 141'i arayıp telgraflarını yazdıran vatandaşların şimdi "PTT.gov.tr" web sitesinden "e-telgraf" linkindeki hazır şablonunu doldurup kendilerine ulaştırabileceğini ve pilot illere telgraflarını çekebileceğini vurgulayan Başar, ücretlendirmenin ise normal bir telgraf gibi (kelimesi normal 15 YKr, acele 30 YKr, yıldırım 75 YKr) olduğunu bildirdi. Başar, "e-telgraf" uygulamasının pilot il olan İzmir ve ilçelerinin tamamında geçerli olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title