Haberler

İzmir Polisinden Büyük Uyuşturucu Operasyonu

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, 'Torbacı' denilen uyuşturucu satıcılarına dağıtım merkezi ve imalathane olarak kullanılan depoya polisin düzenlediği operasyonda, esrardan 20 kat daha tehlikeli olduğu belirtilen, 50 kilo 'Skunk' adlı uyuşturucu madde ele geçirildi.

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, 'Torbacı' denilen uyuşturucu satıcılarına dağıtım merkezi ve imalathane olarak kullanılan depoya polisin düzenlediği operasyonda, esrardan 20 kat daha tehlikeli olduğu belirtilen, 50 kilo 'Skunk' adlı uyuşturucu madde ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, özelikle gençleri hedef alan ve 'Torbacı' olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik çalışma başlattı. Son dönemlerde özellikle Karabağlar İlçesi'nde uyuşturucudan ölümlerin artması üzerine bu bölgede narkotim ekipleri araştırmalarını yoğunlaştırdı. Teknik ve fiziki takip sonucunda, Vatan Mahallesi 9 bin 138 Sokak'taki bir apartmanın zemin katındaki deponun uyuşturucu imalathanesi olarak kullanıldığı belirlendi. İzmir genelindeki uyuşturucu satıcılarına dağıtım merkezi görevi gören depoya ekipler bu sabah baskın yaptı. Baskın yapılan depoda profesyonel şekilde düzenek kurularak uyuşturucu imal edildiği ortaya çıktı. 1000'e yakın saksıda, esrardan 20 kat daha tehlikeli olduğu belirtilen, hintkenevirinin laboratuvar ortamında başka uyuşturucularla hibritlenmesi ile geliştirilen 'Skunk' isimli 50 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyon kapsamında 2 kişi gözaltına alındı. İki zanlının emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtilirken, zanlıların yurt dışında da aynı yöntemle uyuşturucu imal ettikleri belirtildi.

Operasyon sonrasında uyuşturucu imalathanesine gelerek incelemelerde bulunan İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, uyuşturucuyla mücadele konusunda İzmir halkından büyük destek aldıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Satışa hazır halde 50 kilogram Skunk denilen, gençleri hedef alan uyuşturucu madde ele geçirildi. Saksılarda yetiştirilen, üretilen bir yer burası. Gerçekten önemli bir çalışma oldu. Bundan sonra da devam edecek. İzmir halkı rahat olsun, Türk halkı rahat olsun. Biz uyuşturucuya terörle mücadeleyle aynı bakıyoruz. Tek bir gencimize uyuşturucu satılmasının önüne geçene kadar mücadelemiz devam edecek. Biz bu mücadele konusunda İzmir halkından çok büyük destek alıyoruz. Onların desteğiyle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Uyuşturucuya sıfır tolerans, tek bir kişiye satılmayacak noktasına geleceğiz."

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karabağlar İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title