Haberler

İzmir: Papa 16. Benedikt'in Türkiye Ziyareti

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e Bir Mesaj Gönderen İzmir Barosu, Papa 16. Benedikt'in Ziyaretinin İptal Edilmesi Gerektiğini Bildirdi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e bir mesaj gönderen İzmir Barosu, Papa 16. Benedikt'in ziyaretinin iptal edilmesi gerektiğini bildirdi.

İzmir Barosu tarafından basın kuruluşlarına da fakslanan Baro Başkanı Avukat Nevzat Erdemir imzalı mesajda, Papa 2. Jean Paul'ün 1999 yılında yaptığı bir konuşmada, daha önce Hıristiyan yaptıkları bölgeleri sıraladıktan sonra "Üçüncü bin yılda Asya'yı, Ortadoğu, Kafkasya ve Orta Asya'yı Hıristiyan yapacağız. Hıristiyan yapacağımız ülkelerin başında Türkiye gelmektedir" dediği belirtilerek, "2. Jean Paul'ün ölümünden sonra onun yerine geçen Papa 16. Benedikt, ziyaret öncesinde 'Türkiye'yi ziyaret edeceğim, bu ziyaretim sırasında Konstantinapol'ün Ekümen Patriği ile görüşeceğim' diye demeç vermiştir. Baromuz bu son demeci, Papa'nın İstanbul'un bir Türk kenti olmadığını ifade eden, dolayısıyla diplomasi, edep ve nezaket sınırlarını aşan bir beyan olarak değerlendirmektedir. Yine Papa'nın ajandasında bu ziyaret sırasında yaşama geçirmek için gizli talep listesinin olduğu haberlerinin de basında yer aldığı bilinmektedir" denildi.

Papa 2. Jean Paul'ün beyan ve istekleriyle, ölümünden sonra yerine geçen Papa 16. Benedikt'in Türkiye ile ilgili beyan ve isteklerinin örtüşmesinin rastlantı olamayacağı savunulan açıklamada, bu olgunun Türkiye'ye ve mazlum milletler coğrafyasına yönelik hasmane tutum ve yeni Ortadoğu projesinin birer yansıması ve kanıtı olarak görüldüğü kaydedildi. Cumhurbaşkanı Sezer'e gönderilen mesajda daha sonra şu ifadelere yer verildi:

"Bu demeç, Papa'nın ülkemize normal bir diplomatik ziyaret yapmaya değil, emperyal odakların Türkiye üzerindeki emellerini yansıtmak üzere geldiğini göstermektedir. Bu koşullarda Papa 16. Benedikt'in ziyaretinin iptal edilmesinin ulusal yarar ve ulusal onurumuzu ve ülke bütünlüğünü korumanın bir gereği olduğu kanısındayız. Bu yolda alınacak kararın, göreve geldiği tarihten bu yana, devletin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğüne, demokratik, laik, Atatürk ulusalcılığına bağlı Türkiye Cumhuriyeti'ni koruma, özetle Cumhuriyet devrimi kazanımları ile Atatürk devrim ve ilkelerine sahip çıkma konusunda adeta tek kişilik ordu gibi davranan siz sayın Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer'in izlediği tutuma uygun düşeceği inancındayız. Bu duygu ve düşüncelerle sayın Cumhurbaşkanımız'ın konuyu değerlendirmesini arz ediyoruz. Saygılarımızla."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title