Haberler

İzmir Oğan'dan Görevden Almalara Tepki

MHP genel başkan adayı olan Sinan Oğan, olağanüstü kurultay talebiyle imza veren ilçe başkanlarının görevden alındığı İzmir'e geldi.

MHP genel başkan adayı olan Sinan Oğan, olağanüstü kurultay talebiyle imza veren ilçe başkanlarının görevden alındığı İzmir'e geldi. Oğan, görevden almaların hukuka aykırı olduğunu öne sürerek, yapılması gerekenin el çektirmek olduğunu, bunun da MYK kararıyla yapılabileceğini savundu. Oğan, 'Muhalefet tek aday çıkarabilecek mi?" sorusuna, 'Bendeniz ilk bayrağı kaldıran, ilk muhalefet ateşini yakan adayım. En iddialı adayım. Bu yarışta sonuna kadar varız" dedi.

MHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları sürerken genel başkan adayı Sinan Oğan, havalimanı içindeki Orty Hotel'de düzenlediği basın toplantısında, kurultay için imza veren il ve ilçe yönetimlerinin Genel Merkez tarafından görevden alınmasını tepki gösterdi. Oğan, görevden alınan Buca ve Torbalı ilçe yönetimlerini ve teşkilatı ziyaret edeceğini belirterek, şunları söyledi:

'MHP kurultay sürecine girmiştir. İl ve ilçe başkanlarımız, kadın kolları başkanlarımız, ülkü ocakları başkanları, birçok ülküdaşımız, delege olanlar, olmayanlar bu sürece gönülden katkı vermek için imzalarını noter kanalıyla sundular. 548 imza ile MHP'nin kurultay süreci resmi olarak başlamıştır. MHP'nin kurultay süreci resmi olarak başladıktan sonra Genel Merkez bize kurultay salonu yerine mahkeme salonlarını gösterdi. 548 delegenin doğal hakkı olan bu talep, Genel Merkez tarafından il, ilçelerin kapatılmasıyla cevaplandırılmış bir adım daha öteye giderek bu arkadaşlara partiden ihraç tehdidi savrulmuştur. Biz bugün İzmir'de kapatılan, fesh edilen Buca ve Torbalı ilçe başkanlarımızı ziyaret etmek, buna tepki gösterip istifa eden il başkan yardımcılarına destek ziyaretinde bulunmak için İzmir'e geldik."

'GENEL MERKEZ TAMAMEN HAKSIZ DURUMDADIR"

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, görevden almaların hukuka uygun olmadığını öne sürerek, istifa edenlere destek verdi. Oğan, şöyle konuştu:

'Ne bizim tüzüğümüzde ne Siyasi Partiler Yasası'nda ne de anayasamızda parti teşkilatlarının fesh mekanizması yoktur. Yapılan işlem hukuksuzdur. Partimizde bu tür durumlarda uygulanabilecek tek yöntem vardır o da el çektirmedir. Burada ilgili maddeler sayılmıştır. 52. 54. ve 34. maddelerin hiçbiri mevcut durumla ilgili değildir. El çektirme olması için kapalı oylama ile Merkez Yönetim Kurulu'ndan (MYK) üçte iki çoğunlukla çıkmalıdır. MYK ne zaman toplandı' Ne zaman kapalı oylama yaptı? Ne zaman karar alındı? Böyle görevden almak için vatana ihanet ya da yüz kızartıcı suçla suçlanması lazım. Demokratik hakkın kullanılması sonucu görevden el çektirme olmaz. Parti teşkilatlarının feshi yoktur. Genel Merkez'i hakka hukuka saygılı olmaya çağırıyoruz. Genel Merkez tüzüğü çiğniyor. Siyasi Partiler Yasası'na aykırı hareket ediyor. Anayasayı çiğniyor. Bu arkadaşlarımızın en temel demokratik hakkı olan kurultay için imza vermeleri disiplin suçu gerektiren bir işlem değildir. Genel Merkez, tamamen haksız durumdadır. İstifa edenlerin yanındayız. Fesh edilen illerin fesihleri hukuka uygun değildir."

'MEZHEBİ BELLİ OLMAYAN' TEPKİSİ

Sinan Oğan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'ın kurultaya imzan verenler için sarf ettiği 'mezhebi belli olmayanlar' ifadesine tepki göstererek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu süreci geri çevirmeye bu şekildeki haksız fiiller yetmeyecektir. 8 Mayıs'ta kurultayı toplayacak ve delegeler bu işlemleri haksız çıkaracak kararı alacaktır. Kurumsal anlamda ülkücülerin iade-i itibarı en kısa zamanda sağlanacaktır. Bunun için bir siyasi komite kurduk. Bugün çağrı heyeti Ankara'da toplandı. Pazartesi günü gerekli hukuki başvuruları yapıp 8 Mayıs'ta kurultayı gerçekleştiriyoruz. Biz bu süreci sukunetle, edeple, sağduyulu bir şekilde geçiriyoruz. Genel Merkez'e asla saygısızlık etmiyoruz, edilmesine de müsaade etmiyoruz. Ancak bizlere karşı yöneltilen haksız ithamları kınadığımızı ifade ediyoruz. Bizlere karşı bazen Genel Merkez'in bazı yöneticileri tarafından ifade edilen edep sınırlarını zorlayan ifadeleri kınıyoruz. Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'ın son yaptığı yazılı açıklamada 548 imza veren delege ve bizlere, 'mezhebi belli olmayan' ifadesini kullanmasını şiddetle kınıyorum. Siyaseten mezhebi belli olmayanların ülkücülere dil uzatmaya hakkı yoktur. Başka Adan olmak üzere bu tür davranışta bulunanları hakkını ve hukukunu bilmeye davet ediyorum. Kimsenin ülkücülere hakaret etmeye hakkı yoktur. Buradan Genel Başkan'a çağrıda bulunuyorum. Genel başkan yardımcılarının ülkücüleri gerecek, hakaret edecek bu tür açıklamaları yapmasını men etmesini istiyoruz. Devlet Bey bizim büyüğümüzdür, ağabeyimizdir. Bizi istedikleri kadar provoke etmeye çalışsınlar istedikleri kadar edep sınırlarını zorlayarak sabrımızı sınasınlar biz tek bir ülkücünün bile şeref ve haysiyetini çiğnetmeyiz. Ancak birbirine düşürme gayretlerini boşa çıkaracağımızdan emin olabilirsiniz. Sözlerimizi kurultay salonuna saklıyoruz."

AVRUPA'DAKİ TÜRKLERLE BULUŞACAK

Oğan, Manisa'da MHP teşkilatıyla bir araya geleceğini daha sonra da Avrupa'ya giderek oradaki Türklerle buluşacağını ifade etti ve 'Avrupa'daki Türklerle kucaklaşacağız. MHP orada dördüncü partidir. Oysa orada ilk organize olan parti MHP'dir. MHP sadece Türkiye'de dördüncü değil Avrupa'da bile dördüncü parti konumuna getirdiler. Bizim bu kutlu yürüyüşümüz büyüyecektir. Zaferle bitecektir" dedi.

'EN İDDİALI ADAYIM"

Sinan Oğan, bir gazetecinin muhalefet olarak kurultayda tek adayın ismi üzerinde birleşip birleşmeyecekleri yönündeki sorunu şöyle yanıtladı:

'Bendeniz ilk bayrağı kaldıran, ilk muhalefet ateşini yakan adayım. En iddialı adayım. Bu yarışta sonuna kadar varız. Diğer arkadaşlar adına bir şey diyemem. Ancak her koşulda ikinci ya da üçüncü turlarda delege birleştirmeyi sağlayacaktır. Her arkadaşımızın aday olma hakkı vardır. MHP'de yarışma geleneği yerleştirmede fayda var. Kurultayda 10 genel başkan adayı varsa o salondan tek genel başkan olarak çıkar. Diğer adaylar da ona destek olur."

Sinan Oğan'ı havalimanında bir grup partili karşıladı. Oğan'ın makam aracı olan iki otomobilin üzerinde Sinan Oğan ve üç hilal yer alan plaka dikkat çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sinan Oğan Celal Adan İzmir Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title