Haberler

İzmir: Milletvikeli Katmerci'den Rektör Alıcı'ya Tepki

- İzmir'de Sivil Toplum Örgütleri Tarafından Organize Edilen 'Karşıyaka Toplantıları'na Katılıp Yaptığı Konuşma ile Türkiye'nin Gündemine Oturan Dokuz Eylül Üniversitesi (Deü) Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı'ya Bir Tepki de AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci'den Geldi. Rektör Alıcı'nın Açıklamalarına Tepki Gösteren İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, Okuduğu Haberler Karşısında Hayretini Gizleyemediğini Belirtti.

- İzmir'de sivil toplum örgütleri tarafından organize edilen 'Karşıyaka Toplantıları'na katılıp yaptığı konuşma ile Türkiye'nin gündemine oturan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı'ya bir tepki de AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci'den geldi. Rektör Alıcı'nın açıklamalarına tepki gösteren İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, okuduğu haberler karşısında hayretini gizleyemediğini belirtti.

Milletvekili seçildikten sonra rektörle müteaddit defalar bir araya geldiklerini belirten Milletvekili Katmerci, “Kendisi, Yüksek Öğretim Yasası'nda yapılmasını istediği değişikler için bizden bazı taleplerde bulunmuştu. Özellikle bir dönem seçilen rektörlerimize bu hakkın ikinci kez tanınması konusunda ciddi talepleri olmuş bu toplantılarımızda Sayın Başbakanımıza yönelik övgü dolu konuşmaları olmuştu. Bu konuşmalarına ben ve diğer milletvekili arkadaşlarım şahittir. Bizlere ve hükümet politikalarına karşı son derece samimi bir tavrı vardı” dedi.

Çıkan haberlerle beraber, ilgili haberin ses kaydını da dinlediğini belirten İsmail Katmerci, böylesi önemli bir kurumun başında bulunan kişinin konuştuklarına dikkat etmesi gerektiğini belirterek, Rektör Alıcı'yı inançlara saygılı olmaya davet etti. Rektörün kendisini Hristiyan olarak nitelemesine ve inancına kimsenin bir şey söyleyemeyeceğini ancak inançlara saygı beklemenin de temel bir insan hakkı olduğuna değinen Katmerci, “Sayın Rektör'ün konuşmalarının hepsi okunduğunda infiale yol açacak ve inançlara saygısızlık içeren bazı ifadeler var. Ama bunların yanı sıra verdiği siyasi mesajlar da çok itici. Özellikle, 'Amerika en son 3 Kasım'da kökten dinci bir grubu başa getirerek yine istediği iktidarı sağladı' gibi bir ifade doğrusu beni fazlası ile şaşırttı. AK Parti iktidarının 4 yılda yaptıkları ortadadır” diye konuştu.

Rektör Alıcı'nın muhalif bir siyasi parti temsilcisi gibi hareket ederek, 'Genel seçimleri ölüm pahasına almak zorundasınız. Bunu başaramazsanız torunlarınızdan utanacaksınız, başınızı öne eğeceksiniz. Aklın ve bilimin yolu kazanmalıdır seçimi' şeklindeki açıklamalarına da değinen AK Partili Katmerci, “Rektör Bey'in siyasete girmeye niyeti varsa bunun yeri üniversite kürsüsü değil siyasi arenadır, siyasi partilerdir” dedi.

Rektör Alıcı'nın yaptığı açıklamaların zamanlamasına da dikkat çeken AK Partili Katmerci, geçtiğimiz hafta içinde Papa 16. Benedict'in sözlerinin etkisi geçmeden böyle bir konuşma yapılmasını anlamlı bulduğunu belirtti.. “Kamuoyu olarak şimdiye kadar Rektör Alıcı'dan bu ve benzeri bir ifade duymamıştık. Papa'nın yaptığı açıklamanın şoku geçmeden bu ifadeleri duymak hayretimi bir kat daha arttırdı” diye konuşan Katmerci, DEÜ Rektörünü tarih ve inançlara saygılı olmaya davet etti. Rektör Alıcı'nın inançlarına saygı gösterdiğini ve aynı şeyi rektörden de beklediğini belirten Katmerci, her ortamda laiklik vurgusu yapan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı'nın din üzerinden siyaset ve hatta bölücülük yaptığını kaydetti.

(YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title