Haberler

İzmir Merkezli "Paralel Devlet Yapılanması" Operasyonu

İzmir 4. Sulh Ceza Hakimliği, İzmir merkezli 18 ilde "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyona ilişkin Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun itirazda bulunduğu "19 zanlının serbest bırakılması" kararında değişiklik yapmadı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato, "19 zanlının serbest bırakılması" kararına itiraz için dosyayı 3. Sulh Ceza Hakimi Dilek Çeliktaş'a gönderdi.

Çeliktaş, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, "İzmir'deki Askeri Casusluk davasında taraflı ve kasıtlı usulsüzlükler yaparak örgütün yönlendirmesi ve talimatları doğrultusunda şüphelileri kamuoyunda itibarsızlaştırmayı, devlet bürokrasisi ve TSK'dan tasfiye etmeyi amaçladıkları" iddiaları üzerine gerçekleştirilen operasyonda tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen zanlılardan 19'unun serbest bırakılmasına ilişkin Başsavcı Vekili Bato'nun itirazını değerlendirdi.

Hakim Çeliktaş, "19 zanlının tutuksuz yargılanması" kararını yineleyerek, dosyayı değerlendirmesi amacıyla bir üst mahkeme olan 4. Sulh Ceza Hakimliğine gönderdi.

4. Sulh Ceza Hakimi Ayşe Kaplan da 170 klasörden oluşan dosyayı inceleyip savcılık itirazı ve 3. Sulh Ceza Hakimliği kararını değerlendirdi ve "19 zanlının serbest bırakılması" kararında değişiklik yapılmamasına karar vererek dosyayı tekrar savcı Okan Bato'ya gönderdi.

Operasyon

İzmir merkezli 18 ilde Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonda, aralarında merkez valileri, mülkiye müfettişi, emniyet müdürü ve polislerin de bulunduğu 57 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartılmıştı. Zanlılardan 49'u gözaltına alınmış, 13'ü ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı. Örgüt lideri olarak aranan Fetullah Gülen de dahil 8 kişinin firari durumda olduğu öğrenilmişti.

İzmir Cumhuriyet Savcılığı, zanlıların, FETÖ/PDY yönlendirmesi ve talimatları doğrultusunda, "İzmir Askeri Casusluk Davası" olarak bilinen davaya ilişkin soruşturma sürecinde, taraflı ve kasıtlı usulsüzlükler yaptıkları, şüphelilerin kamuoyunda itibarsızlaştırılarak devlet bürokrasisinden ve TSK'dan tasfiyesini amaçladıkları yönündeki iddialar üzerine gözaltına alındıklarını bildirmişti.

Eski İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Eskişehir Vali Yardımcısı Mesut Kesen, merkez valisi Mehmet Oduncu, mülkiye müfettişlerinin de aralarında bulunduğu 36 kişi İzmir Adliyesine sevk edilmiş, 3. Sulh Ceza Hakimi Dilek Çeliktaş tarafından ifadeleri alınan zanlılardan 17'si tutuklanmış, 15'i adli kontrol şartıyla olmak üzere 19'u serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title