Haberler

İzmir: Kültür Merkezi Gibi Cami

İzmir'in Gaziemir İlçesi'ndeki İstasyon Hacı Bayram Camii İmamı Harun Yavuz, Camiye Gelen Cemaatine Namaz Kıldırmanın Dışında, Kurduğu Kütüphane, Bilgisayar, Kendisine Ait Web Sitesi, Projektörlü Görüntü Sistemi, Plazma Televizyon ve Masa Tenisi Masasıyla Sosyal ve Kültürel Etkinlikler de Sunuyor.

İzmir'in Gaziemir İlçesi'ndeki İstasyon Hacı Bayram Camii imamı Harun Yavuz, camiye gelen cemaatine namaz kıldırmanın dışında, kurduğu kütüphane, bilgisayar, kendisine ait web sitesi, projektörlü görüntü sistemi, plazma televizyon ve masa tenisi masasıyla sosyal ve kültürel etkinlikler de sunuyor.

İstasyon Hacı Bayram Camii'ne 2.5 yıl önce tayin olan 38 yaşındaki imam Harun Yavuz, cemaatine sosyal ve kültürel etkinlikler de sunmak amacıyla çalışma başlattı. Namaza gelen cemaate çağrılarda bulunan 3 çocuk babası Yavuz, önce yüzlerce kitap ve ansiklopediden oluşan bir kütüphane oluşturdu. Ardından bir bilgisayar alarak kütüphaneye kuran Yavuz, cumartesi günleri camide kadın günleri düzenleyip kadınlara dini bilgiler veren eşi adına 2 adet web sitesi oluşturarak, her Müslüman'ın ihtiyaç duyacağı yazı, sesli ve görüntülü bilgileri kullanarak sitesini zenginleştirdi. Camiye gelen vatandaşlar namaz öncesi ve sonrası kütüphane ve bilgisayardan yararlanmaya başlarken, Harun hoca vaazlarını da görsel sunumla zenginleştirmek amacıyla camiye ayrıca plazma televizyon ve projektörlü görüntü sistemi kazandırdı. Böylece cuma namazlarına görsel destek sağladı. Kütüphaneyi çok amaçlı salona çeviren Yavuz, spor yapmak isteyenler için de bir adet masa tenisi düzeneğini koydu. "Furkan" isimli bir dergi hazırlayan Harun hoca, yıllardır topladığı 120 fotoğrafı çerçeveleterek de burada "Yaratanın imzaları" konulu bir de fotoğraf sergisi açtı.

Caminin bulunduğu mahallede oturan çocukların kütüphaneye gelerek derslerini yapabildiklerini, bilgisayardan ödev çıktıları alabildiklerini belirten Harun Yavuz, "Bu camiye 2.5 yıl kadar önce tayin oldum. Camiler sadece namaz kılınan yerler değildir, toplanma yeridir. Göreve geldiğimde mekan olarak sosyal ve kültürel etkinliklere müsait olduğunu gördüm. Tabi tüm bunları kendi maaşımla yapmam mümkün değildi. Namaza gelen cemaate telkinlerde bulundum. Onlarda böyle şeylerin olmasının kendilerini memnun edeceğini belirterek bana destek verdiler. Hiçbir şekilde para toplamadan, sadece öncülük ederek bunların yapılmasını sağladık" dedi.

Harun hocayı diğer meslektaşlarına örnek olarak gösterdiklerini dile getiren Gaziemin Müftüsü Abdurrahman Hekimoğlu ise, "Biz camilerde görev yapan hoca, müezzin ve din görevlilerimize yaptığımız toplantılarda sadece namaz kıldırmakla kalmamalarını, sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenlemelerini söylüyoruz. Bunları söylerken de Harun hocamızı kendilerine örnek gösteriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title