Haberler

İzmir: KKTC 1. Cumhurbaşkanı Denktaş'ın Abla Acısı

KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın İzmir'de Yaşayan Ablası Neriman Akıncı, Kanser Nedeniyle Tedavi Gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi (Deü) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Vefat Etti. Rauf Denktaş, Ablasının Ölüm Haberi Üzerine Eşi Aydın Denktaş ve 2 Kızıyla Birlikte İzmir'e Geldi.

KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın İzmir'de yaşayan ablası Neriman Akıncı, kanser nedeniyle tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde vefat etti. Rauf Denktaş, ablasının ölüm haberi üzerine eşi Aydın Denktaş ve 2 kızıyla birlikte İzmir'e geldi.

7-8 aydır kanser tedavisi gören, 2 aydan beri de tedavisi hastanede sürdürülen Rauf Denktaş'ın ablası Neriman Akıncı, dün gece hayatını kaybetti. Birisi kız 3 çocuk annesi olan ablasının ölüm haberini alan Denktaş, beraberinde eşi Aydın Denktaş ve 2 kızı olduğu halde bugün sabah saatlerinde İzmir'e geldi. Adnan Menderes Havaalanı'nda İzmir Vali Yardımcısı İsmail Üstüner, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman, İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Toptaş'ın da aralarında bulunduğu protokol tarafından karşılanan Denkaş, bir süre VİP Salonu'nda dinlendi. Burada basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Denktaş, Kıbrıs'taki her ailenin en az birkaç dalının anavatanda yaşadığını, burada askerlik yaptığını, görev aldığını, mevkilere geldiğini kaydederek, "Et ve tırnak oluşumuzun devamı bu şekilde sağlanmıştır. Bizim ailemizin de yarısı buraya yerleşmiştir, 4 kardeşten 3'ü. En büyük ağabeyim Dr. Cahit Denktaş burada yaşamış, burada ölmüştür. Ondan sonraki ağabeyim Ertuğrul Denktaş yüksek mühendisti. O da burada yaşamış, burada gömülmüştür. Ablam bütün ömrünü hemen hemen burada geçirmiştir ve işte burada toprağa vereceğiz" dedi.

Ablası Neriman Akıncı'nın 95 yaşında olduğunu ve kanserden öldüğünü belirten Denktaş, "Sağlam bir kadındı. Sağlamlık da dolayısıyla dayanmasına, çok çekmesine neden oldu. 7-8 aydır epey hastaydı. Beklenen bir şeydi, ama tabiatıyla yine büyük acı. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Rauf Denktaş, daha sonra dinlenmek üzere Kordon Subay Orduevi'ne geçerken, eşi Aydın Denktaş ve kızları ise Neriman Akıncı'nın cenazesinin bulunduğu DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ni gitti. Burada Akıncı'nın çocuklarının da aralarında bulunduğu diğer akrabalarıyla buluşan Aydın Denktaş ve kızları, birbirlerine sarılıp gözyaşı döktü.

Rauf Denktaş'ın ablası Neriman Akıncı'nın cenazesinin, yarın öğleye müteakip Alsancak Hocazade Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Çiğli'deki aile kabristanında toprağa verileceği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title