Haberler

İzmir Kısa Film Festivali'ne Bakanlıktan Yetersiz Destek

İzmir-(dha)- Uluslararası 7'nci İzmir Kısa Film Festivali'ne Kültür Ve Turizm Bakanlığı'ndan 20 Bin Ytl'lik Destek Geldi. Festival Yönetmeni Kayhan Kırmızıgül, 3-12 Kasım'da Gerçekleşecek Festivale 70 Ülkeden Bini Aşkın Katılımın Beklendiğini, Ancak Başta Kültür Bakanlığı, Yerel Yönetimler Ve İzm...

İZMİR-(DHA)- Uluslararası 7`nci İzmir Kısa Film Festivali`ne Kültür ve Turizm Bakanlığı`ndan 20 bin YTL`lik destek geldi. Festival yönetmeni Kayhan Kırmızıgül, 3-12 Kasım`da gerçekleşecek festivale 70 ülkeden bini aşkın katılımın beklendiğini, ancak başta Kültür Bakanlığı, yerel yönetimler ve İzmir iş dünyasının festivale duyarsız olduğunu söyledi. Kırmızıgül, ``Geçen yıl 250 bin YTL ödenek çıkaran bakanlığın bu yıl 20 bin YTL vermesini anlayamadık. İzmir bu festivale sahip çıksa da, çıkmasa da tüm zor şartlara rağmen festival yine de gerçekleşecek`` dedi.

2000 yılında üç günlük bir etkinlik olarak başlayan festivalin yedinci kez düzenleneceğini, şimdiden 58 ülkeden 1083 başvuru olduğunu belirten Kayhan Kırmızıgül, ``Kültür Bakanlığı geçen yıl çok ciddi maddi yardımda bulundu. 250 bin YTL`lik bir katkı sağladı. Ama her festivale ayrı ayrı davranılıyor. Antalya`nın yanında Bursa`ya, Ankara`ya daha az bütçe ayrılıyor. Ne kadar yardım edilirse, festivaller o kadar büyür. Daha iyi yerlere gelir. Bir festivale tencereyle, diğerine kaşıkla verirsen, bütçeyi azaltırsan, programdan fedakarlık edersen işin kalitesini bozarsın. Kültür Bakanlığı`ndan bu yıl için gelen destek 20 bin YTL ile sınırlı kaldı. Her yıl aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Yerel yönetimler ilgisiz, İzmirli kuruluşlar ucuz reklam peşinde. Sponsorluk anlamında umduğumuzu bulamıyoruz. Herkes işin şov kısmında. Para bölümüne gelince kimse elini cebine atmıyor. Bu işe gönlümüzü koyduk. Festivalimizden asla vazgeçmeyi düşünmüyoruz`` dedi.

Ödeneğin, Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü`ne geldiğini belirten Kırmızıgül, ``Hizmet ve para olarak bu yılki toplam bütçemiz 1.4 milyon YTL. Bakanlığın desteği ise sadece 20 bin YTL. Bu gelişmelerden sayın bakanımız Atilla Koç`un haberi olduğunu sanmıyorum. Bu şartlar altında masraflarda minimum düzeyde hareket edeceğiz. Konuk sayısında bir küçültme düşünüyoruz. Ama festival mutlaka gerçekleşecek`` diye konuştu.

(Cesur SERT/İÖ/AAA/GİR)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title