Haberler

İzmir - Kırmızı Plaka Naylon Çadırda

Kırmızı plaka naylon çadırda NAYLON çadırda doğup büyüyen ve Türkiye'nin ilk Roman milletvekili olan CHP'li Özcan Purçu, TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi seçilince söz verdiği gibi kırmızı plakayla ilk ziyaretini naylon çadırlarda yaşayan romanlara yaptı.

Kırmızı plaka naylon çadırda

NAYLON çadırda doğup büyüyen ve Türkiye'nin ilk Roman milletvekili olan CHP'li Özcan Purçu, TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi seçilince söz verdiği gibi kırmızı plakayla ilk ziyaretini naylon çadırlarda yaşayan romanlara yaptı. İzmir'in Urla İlçesi Sıra Mahallesi'nde naylon çadırlarda yaşayan Romanlar'ın çiçeklerle karşıladığı Purçu, Romanlar'a ev sözü verdi ve bir yıl içinde yeni evlerine geçebileceklerini söyledi. Purçu anne ve babalara 'Çocuklarınızı erken evlendirmeyin, okutun. Ben gaz lambasında okudum, annemin terlikleriyle okula gittim. Beni rol model alın" dedi.

Türkiye'nin ilk roman milletvekili olan CHP'li Özcan Purçu, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi seçilince kırmızı plakalı makam aracıyla ilk kez naylon çadırları ziyaret etti. Seçim bölgesi İzmir'in Urla İlçesi'ndeki Sıra Mahallesi'nde naylon barakalara kırmızı plakalı aracıyla gelen Purçu'nun aracının üzerine çiçekler atıldı. Genç, kadın ve çocukların davul zurna eşliğinde oyunlarla karşıladığı Purçu Romanlarla kucaklaştı, çocukları kucağına alarak sevdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter'in de katıldığı ziyarette konuşan Purçu, Romanlar'dan çocuklarını erken evlendirmemelerini okutmalarını istedi. Naylon çadırda doğup büyüdüğünü, elektrik olmadığı için gaz lambası ışığında ders çalıştığını, su yokluğunda camiden su taşıdığını, ayakkabısı olmadığı için annesinin terliği ile okula gittiğni anlatan Purçu, çocuklardan kendisini örnek almalarını istedi. Purçu, şöyle konuştu: "İlk kez CHP tarihinde Türkiye'nin en üst makamına bir roman katip üye seçilerek bir ilki başardı. CHP'nin bütün etnik kimliklere nasıl baktığının kanıtı burada benim. Onurluyuz, gururluyuz. Bu çadırlarda doğdum, naylon barakalarda büyüdüm. Bütün dünyaya mesaj olsun bu. Çocuklarımıza rol model olsun. Onlar da bakan olmayı hedeflesinler. Bütün yoksulumuza örnek olacağız. CHP'nin bütün milletvekillerine kurmaylarına İzmir'e teşekkür ediyorum. Naylon çadırda su, elektrik yoktu. Yağmur yağdığında çadırın altından su akardı. Annem babam sepet örerek bizi büyüttü. Ülkemize sevgimizi saygımızı hiç esirgemedik. Tüm kimliklere eşit bir şekilde yaşadık. Milletvekili olmam demokrasi anlamında büyük bir hamle tüm dünyaya örnek oldu. Size müjdeyle geldim. İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüştüm. Bir yıl içinde evlerimize geçiyoruz. Barınma sorunumuz çözülüyor. Sizden isteğim var. Çocuklarımızı okutalım, çocuklarımızı erken evlendirmeyelim."

"BU KIRMIZI PLAKA ANANIZIN AK SÜTÜ GİBİ HELAL OLSUN"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Özcan Purçu'nun kırmızı plakalı makam aracının Romanlar'a örnek olmasını isteyerek, bu görev sadece Purçu'nun değil tüm Romanlar'ın seçildiğini söyledi. Gök, şöyle konuştu: "Bir kenara itilmiş, fark edilmeyen, hissedilmeyen, ötekileştiren Romanlar'ın tarih yazdığı bir günde birlikteyiz. Roman kardeşlerimiz içinde bulunduğu duvarları yıkarak, mücadelede tarihi bir zafer kazandılar. Bu zaferin adı, 'ben Roman kimliğimle yaşıyorum ve varım' demektir. Şimdiye kadar hep kenarda kaldınız. Sizlerin sorunları çözülmedi ayrımcılık yapılmadı. Türkiye'de ilk kez CHP'nin elinin tersiyle bütün her şeyi yıkayarak Roman kardeşlerini kucakladı. Sizlere Roman dediler bir köşeye ittiler. En kötü evlerde oturdunuz. Doğan çocuklarınız donmasın diye onlara sarıldınız. Çocuklarınız zatürre oldu her türlü hastalığa yakalandı ama siz dünyaya gülen yüzünüzü hiç esirgemediniz. Herkesi güldürdünüz, eğlendirdiniz. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dedi ki, 'Ben bir Roman'ı milletvekili yapacağım, göreceksiniz' dedi. Sizin içinizden çıkan bir kardeşiniz TBMM Başkanlık Divanı'nın en üst makamına seçilmiştir. Bugün oraya seçilen sadece Özcan Purçu değil, Melahat Ablam gibi tüm Romanlar'dır. Korkmayın CHP var. Sizler bu ülkenin eşit yurttaşısınız. Sizler her şeyden önce insansınız. Bu kırmızı plakalı araba size ananızın ak sütü gibi helal olsun. Kırmızı plakayla ilk kez bu çadırlara gelen Purçu'nun sorumluluğu artık çok fazla. Meclis de sizin Türkiye de sizin mikrofon da sizin."

BELEDİYE BAŞKANININ AYAĞI EZİLDİ

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Özcan Purçu'nun içinde bulunduğu kırmızı plakalı makam aracı Romanlar'ın naylon çadırlarda yaşadığı mahalleye girerken aracı kullanan şoför, yolun sol tarafında Roman çocukları seven Urla Belediye başkanı CHP'li Sibel Uyar'ın sol ayağını ezdi. Uyar birkaç dakika ayağının üzerine basamadı. Purçu, makam aracından iner inmez Uyar'ın yanına giderek, nasıl olduğunu sordu. Canı yanan ve ayağının üzerine basamayan Uyar, tekerleği ayağının üzerinden geçtiği ve canının çok yandığını söyledi. Belediye Başkanı, görevliler tarafından hemen hastaneye kaldırıldı. Konuşmaların ardından toplantıya katılan Uyar, Romanlar'ın 'Helal başkan" tezahüratı ile karşılandı. Uyar, seke seke yürüdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özcan Purçu Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title