Haberler

İzmir: İzto'dan Liderlik Dersi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Konuk Öğretim Üyesi Doç. Dr. Romie Littrell, İzmir Ticaret Odası (İZTO) üyelerine "Liderlik ve Değerler" konulu konferans verdi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Konuk Öğretim Üyesi Doç. Dr. Romie Littrell, İzmir Ticaret Odası (İZTO) üyelerine "Liderlik ve Değerler" konulu konferans verdi.

Yeni Zelanda'da Auckland Teknoloji Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan ve İEÜ'de konuk öğretim üyesi olarak bulunan Doç. Dr. Romie Littrell, İZTO'da "Liderlik ve Değerler" konulu bir konferans verdi. Liderliğin ve yönetimin bir aktivite olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Littrell, liderlerin bir grupta uyum oluşturduğunu, grupta ya da işyerindeki insanların aynı vizyona inanmalarını sağladığını ifade etti. Türkiye'de kendisinin de içinde bulunduğu bir grup öğretim üyesinin yaptığı araştırmaya da değinen Doç. Dr. Littrell, "Türkiye'deki liderler otoriterdir. Liderlikte itaat, boyun eğme önemlidir. Yapılan bir başka araştırmaya göre de, Çin, Hindistan, Pakistan gibi ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de baba bir lider olarak görülüyor. Türkiye'de insanlar liderlerden yüksek ikna kabiliyeti, çalışanlarıyla iletişim içinde olmasını, ileriyi görebilmelerini istiyor" dedi.

Doç. Dr. Littrell, liderliğin eğitimle öğrenilebileceği gibi toplum içindeki yaşam şartlarının da liderleri doğurabileceğini söyleyerek, genellikle liderlerin grup tarafından seçildiğini ve koltuklarından yine grup tarafından indirildiğini belirtti. İnsanların yaşadığı toplumun kültürünü 10 yaşına kadar öğrendiğini ve bunu davranış haline getirerek nesilden nesle aktardıklarını anlatan Doç. Dr. Littrell, kültür ve değerlerin toplumdan topluma farklılıklar gösterdiğine dikkat çekti. Türkiye'nin kolektif bir toplum olduğunu kaydeden Romie Littrell, kolektif toplumların aileye çok önem verdiğini ifade etti. Türkiye'nin de kolektif toplum olmasından dolayı aile işletmelerinin sayısının çok fazla olduğunu belirten Doç. Dr. Littrell, diğer Müslüman ülkelere göre ise bireyciliğin daha fazla olduğunu söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title