Haberler

İzmir: İzmirli Lionlar, Dönem Sonu Çalışmalarını Değerlendirdi

Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde toplam 62 kulüple birlikte hizmet veren 118 R Lions Yönetim Çevresi Federasyonu da 2005-2006 hizmet döneminin sonuna geldi.

Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde toplam 62 kulüple birlikte hizmet veren 118 R Lions Yönetim Çevresi Federasyonu da 2005-2006 hizmet döneminin sonuna geldi.

Genel Yönetmen Nurgün Özkaplan'ın katılımlarıyla düzenlenen basın toplantısında 2005-2006 hizmet dönemindeki faaliyetler anlatıldı. Nurgün Özkaplan konuşmasına bir yıl süreyle basından aldıkları destek için teşekkür ederek başladı. 2005-2006 dönemiyle ilgili bilgi veren Özkaplan, öncelikle döneme Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunan, karşılıklı kültür alışverişine olanak sağlayan Lions Gençlerarası Değişim Programı ile başladıklarını söyledi. Özkaplan, "Bu hizmet döneminde de kendi toplumuzun için çalıştık. Birçok etkinlik, organizasyon gerçekleştirdik. Her birindeki amacımız toplumumuza hizmet etmekti. Bu yıl 2 tane uluslararası yarışmaya katıldık. Barış afişi ve müzik yarışması. Eğitim konusunda bu dönem de önemli çalışmalar yaptık. Okuma - yazma bilmeyen genç kız ve kadınlarımız başta olmak üzere, gerekli eğitimi alamamış, zorunlu öğrenim çağını geçirmiş yetişkin vatandaşlarımızın tümünün eğitim gereksinimlerini belirlemek amacıyla başlatılan Ulusal Eğitime Destek Kampanyası kapsamında gerçekleştirilen 3. Eğitim Kurultayı'na katılmak üzere Antalya'ya gittik. Bu hizmet döneminde, her ay 265 öğrenciye toplam 24 milyar eğitim bursu verdik. Okuma-yazma kurslarımızda yaklaşık 900 kişiye okur-yazar sertifikalarını aldı. Bu yıl 2 defa Anıtkabir'i ziyaret ettik. İlkinde Türkiye'nin her bölgesindeki lionlarla Anıtkabir'de buluşarak, Ata'ya saygımızı dile getirdik. İkincisinde ise 85 öğrenciyi alarak Anıtkabir'e götürdük. Bu yıl yaptığımız çalışmalardan biri de Türkiye'nin AB süreci ile ilgili oldu. Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili olarak 25 ülkedeki 4901 lions kulübü başkanına, Türkiye ile ilgili enformasyon mektubu gönderdik. Bu mektupların cevapları bizleri çok mutlu etti. Danimarka hariç, tüm ülkelerin lionlarının bizleri bu süreçte desteklediklerini gördük. Ancak Danimarka'daki lion başkanı üyeliğimize sıcak bakmadıklarını ifade etti. Ayrıca bu konuyla ilgili yaptığımız çalışmaları iletmek üzere Başbakanlık Genel Sekreteri Büyükelçi Oğuz Demiralp'i ziyaret ettik ve hazırladığımız dosyayı sunduk" dedi.

Basın toplantısında bir yıl süreyle gerçekleştirilen tüm çalışmaların özeti kitapçık halinde basın mensuplarına sunuldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title