Haberler

İzmir: İzmir Konsolosluk Erkanı Midilli Adası'nı Gezdi

Yunanistan'ın İzmir Konsolosluğu çalışanları, Yunanistan'ın İzmir Konsolosu George Katapodis'in davetlisi olarak geçtiğimiz hafta sonu Midilli'ye gitti.

Yunanistan'ın İzmir Konsolosluğu çalışanları, Yunanistan'ın İzmir Konsolosu George Katapodis'in davetlisi olarak geçtiğimiz hafta sonu Midilli'ye gitti.

Midilli seyahatinin ilk gününde Midilli Valisi Pavlos Bogiateis'i ziyaret eden İzmir Konsolosluğu görevlileri, daha sonra adanın tarihi yerlerini gezdi. Seyahate aynı zamanda Güney Afrika Fahri Konsolosu sıfatıyla katılan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, Yunanistan'ın İzmir Konsolosu Katapodis'in girişimleriyle gerçekleştirilen ve katılımcıların beğenisini kazanan organizasyonun iki ülke ilişkileri açısından memnunluk verici olduğunu belirtti. Türkiye'nin Yunanistan ve Ege'deki Yunan adalarıyla ilişkilerinin geliştirilmesini, ticaret hacminin artırılmasını amaçladıklarını kaydeden Taşkın, "Bilgi alışverişi de ilişkilerin geliştirilmesinde önem taşıyor. Avrupa Birliği'ne bizi komşu yapan ülke bizim için çok değerlidir. Birçok Yunan işadamı Türkiye'de yatırım için çalışmalar yapıyor. Biz de bu yatırımcılara yardımcı oluyoruz. Midilli seyahatimiz de bu ilişkiler açısından son derece olumlu geçmiştir" dedi.

Taşkın, Midilli Yat Limanı'nın açılışında Çeşme-Midilli yat yarışı düzenleneceğini ifade etti. Eylül ayında yapılacak liman açılışı için Çeşme'den başlayacak yat yarışı, Midilli Limanı'nda sona erecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title