Haberler

İzmir: İzmir'de Yerel Yönetimler

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Samsun Feribotu'nun uzun bir aradan sonra seferlerini başlaması nedeniyle İzmir'e gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile kentin üç önemli sorununu görüştüğünü ve olumlu yaklaşımlar aldığını bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Samsun Feribotu'nun uzun bir aradan sonra seferlerini başlaması nedeniyle İzmir'e gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile kentin üç önemli sorununu görüştüğünü ve olumlu yaklaşımlar aldığını bildirdi.

Bakan Yıldırım'ın bugün öğleye kadar süren İzmir programı sırasında sık sık kendisiyle bir araya gelen, Polis Moral Eğitim Merkezi'ndeki kahvaltı öncesinde körfezin altından tünelle geçilmesi düşünülen Bostanlı-Üçkuyular bölgesini gösteren Başkan Kocaoğlu, Yıldırım'ın Trabzon'a gitmek üzere ayrılmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bakan Binali Yıldırım ile üç önemli konuyu görüştüklerini açıklayan Kocaoğlu, "Bunlardan bir tanesi, TCDD ile ortak kuracağımız İZBAN Şirketi. Kurulması aşamasındaki TCDD Yönetim Kurulu'nun alacağı kararla ilgili. Yönetim kurulu üyelerini atayacaklar. Sayın bakanımıza bu konuda sıkıntılı olduğumuzu ifade ettik. Çünkü, hemen araç çekerlerin ihalesini o şirketle yapacağız. Bunun için o şirketin kurulması çok önemli, zamanla yarışıyoruz, onu arz ettim" dedi.

Başkan Kocaoğlu, "Onun dışında, Sayın Bakanımızla daha önceden mutabık kaldığımız İzmir Liman Yolu'nun Alsancak Limanı'na indirilmesi ve liman trafiğini rahatlatmak, rahatlatılması konusundaki çalışmaların zamanlamasını sorduğumuzda, 'Biz gerekli talimatı verdik. Gidince tekrar inceleyeceğim. Bu yol limana inecek' dedi. Bu da bizi çok mutlu etti" diye konuştu.

"TÜNEL KONUSUNU DA GÖRÜŞTÜK"

İzmir trafiğinin ring haline getirilmesi konusunda Bakan Yıldırım'la iki yıldan bu tarafa görüşmeler yaptıklarını, bu kapsamda Bostanlı-Üçkuyular arasında bir tünel yapılması düşüncelerinin bulunduğunu hatırlatan Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Sayın Bakan geçtiğimiz aylarda Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda (EBSO) yaptığı ulaşımla ilgili toplantıda bu konuyu dile getirmişti. O konu üzerinde bugün yine görüştük. O konu hem sayın bakamınızı, hem de bizi çok heyecanlandırıyor. Tabi bu uzun soluklu bir iş. Öncelikle proje çalışmalarının, etütlerin başlaması bile, güzergahın belirlenmesi bile bizim için çok önemli bir aşama. Bu üç önemli konunun hızlandırılması İzmir kentinin, zaten belirli bir sıçrama için ayağa kalkmış bu kentin önünü açacaktır. Kendilerine de verdikleri bu destekten dolayı teşekkür ediyorum"

"Liman Yolu'nun Alsancak Limanı'na indirilecek olması Kordon'un viyadükle geçileceği konusuna son noktayı koymuş oluyor mu?" şeklindeki bir soruya ise Kocaoğlu, Bakan Yıldırım ile iki yıldır İzmir'le ilgili konularda çok iyi çalıştıklarını kaydederek, "Ben İzmir halkı adına kendisine sonsuz teşekkür ediyorum. Götürdüğümüz her konuda bize sonsuz destek oldu. Bu konuda da destek oldu. Sayın bakanın, Kordon Yolu'nun yapılmayacağı, yapılamayacağı konusunda, fizibil olmadığı konusunda açık görüşleri var. Biz de bu konuda kendilerine bildiğimiz kadarıyla bilgiler verdik. Zaten konusuna son derece hakim bir bakanımız. Sayın bakanın limandan sonraki ayaklar konusunda çok ciddi ve İzmir halkını çok sevindirecek görüşleri var" diye konuştu.

O görüşlerin ne olduğunun sorulması üzerine de Kocaoğlu, Bakan Yıldırım'ın "O ayakların kesilmesi lazım" dediğini açıkladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title