Haberler

İzmir: İzmir'de Yerel Yönetimler

Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür, Çocuk Köyü inşaa etmek için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür, Çocuk Köyü inşaa etmek için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Selçuk Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 14 Mayıs Mahallesi'nde 90 bin metrekarelik bir alanda yapılacak olan Çocuk Köyü projesi için çalışmalara başlandığı kaydedildi. Kartalaltı mevkiinde, Selçuk'un tüm manzarasına hakim bir alanda inşa edilecek Çocuk Köyü'nde, arazinin en yüksek noktasında bir kafe, kafenin önünden başlayarak aşağılara doğru akan dere ve şelaleler, doğal havuzlar, gezinti yolları, ahşap köprüler, seyir terasları ve içersinde değişik evcil hayvan türlerinin barındırılacağı hayvan çiftliği bulunuyor. Yüzlerce ağacın ve oluşturulacak yeşil dokunun çiçeklerle bezeneceği Çocuk Köyü'nün, bölgede bir ilk olduğu bildirildi. Selçuk Belediyesi'nin, Çocuk Köyü'nde yapılacak çalışmalar için ihaleye yapacağı açıklandı.

Çocuk Köyü projesinin ilçe halkının sosyal yaşamına ve kent kimliğine ayrı bir renk katacağını ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, "Bu proje tamamlandığında ilçemize, bölgenin en otantik, doğayla iç içe, insanlara huzur veren bir dinlenme ve eğlenme mekanını kazandırmış olacağız. Özellikle bahar ve yaz aylarında Çocuk Köyü'nün her gün yüzlerce Selçuklulu tarafından gezileceğini düşünüyorum" diyerek, ilçeyi her alanda yenileme ve değiştirme programlarının aşama aşama gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title