Haberler

İzmir: İzmir'de Yerel Yönetimler

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçyol-üçkuyular Metro İnşaatı Hattında Çalışan Müteahhit Firma Bayındır'ın İşçilerine Alacaklarını Ödeyerek Mağduriyetlerini Önledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçyol-Üçkuyular metro inşaatı hattında çalışan müteahhit firma Bayındır'ın işçilerine alacaklarını ödeyerek mağduriyetlerini önledi.

Üçyol-Üçkuyular metro hattı çalışmalarında görev alan toplam 227 işçi, Eylül ve Ekim 2006 aylarına ait çalışmalarının karşılığı olan toplam 380 bin 27 YTL tutarındaki alacaklarını İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bayram öncesi yaptığı sürprizle aldılar. Belediye, firma tarafından ödemeleri yapılmayan işçilere sahip çıktı ve İş Kanunu ile İhale Kanunu hükümlerine dayanarak, firma hak edişinden toplam 380 bin 27 YTL keserek, işçilerin ödemesini yaptırdı. Kurban Bayramı ve yeni yıl öncesi zor durumda kalan işçiler, Büyükşehir Belediyesi'nin devreye girmesi ile Bayram öncesinde derin bir nefes aldı. Bayram tatili nedeniyle şehir dışına çıkan işçiler, paralarını bayram sonrasında Büyükşehir Belediyesi'nden alabilecekler. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kanun hükümlerine dayanarak bir süre önce de çalışanlarına maaş vermeyen bir başka taşeron firmanın hak edişlerinden keserek işçilerine ödeme yapmıştı.

(ERG-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title