Haberler

İzmir: İzmir'de Yerel Yönetimler

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, yeni çıkartılan Yerel Yönetimler Yasası ile metropol alana dahil edilen Urla'ya otobüs seferleri yapılan törenle başladı.

Urla Belediyesi önünde yapılan törende konuşma yapan Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, otobüs seferlerinin başlamasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Uzun süredir hasretle beklediğimiz otobüs seferleri başladı. Yerel Yönetimler Yasası'nın çıkmasıyla Büyükşehir sınırlarına dahil olan ilçemiz Büyükşehir hizmetlerinden merhale merhale faydalanmaya başladı. İlk günden beri 50 küsur belediyenin Büyükşehir Belediyesi'ne katılmasının, bu yerlere hizmet götürmesinin ne kadar meşakkatli ve zor olduğunu söylüyoruz. Ancak yetişmiş ve profesyonel ekibiyle Büyükşehir Belediye Başkanımız bu işin altından büyük bir ustalıkla kalktı. Büyükşehir bünyesinde olmaktan mutluyuz ve güçlerin birleşmesinden güzel işlerin ortaya çıkacağından eminim. Otobüs seferlerimizin hayırlı olmasını diliyorum ve Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyorum" dedi.

Göreve geldikten bir ay sonra yasanın çıktığını ve Büyükşehir sınırlarının 5 kat arttığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, "Yerel yönetimler yasası ile 50'den fazla ilçe belde, yöre sınırlarımıza dahil oldu. Yasa, bize böyle bir görev verilmiştir, bu işin üstesinden en iyi şekilde geleceğimize inandık ve çalışmalara başladık. Olanaklarımız çerçevesinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Yeni bağlanan tüm ilçelerimize hizmet götürebilmek için uğraşıyoruz. Bugün de Urla'ya otobüs seferlerini başlatmak üzere geldik ve yeni bağlanan ilçeler içinde ilk defa otobüs seferlerini Urla'dan başlatıyoruz. Yakın zamanda diğer ilçelerimizde de otobüs seferleri başlayacak. Urla'ya çalışacak olan otobüslerimizin tamamı klimalı olacak. İmkanlarımız ve otobüs filomuz kısıtlı zamanla bunu genişleteceğiz ve daha çok sefer düzenleyeceğiz. Şimdilik seferlerimiz saatte bir karşılıklı olarak sabah saat 6.30'dan akşam saat 22.30 arasında olacak" diye konuştu.

Diğer hizmetlere de değinen Başkan Kocaoğlu, "Aslında Urla için daha önemli işlerimiz var. Yolların durumu ortada, su şebekesi yıpranmış ama en önemlisi arıtma. Gerek İzmir Körfezi gerekse turizm açısından bağlanan diğer ilçelere göre arıtma tesisi açısından Urla ilk sırada yer alıyor" şeklinde konuştu.

İzmir'in kalkınmasıyla yarımadanın kalkınmasını eş gördüğünün altını çizen Başkan Kocaoğlu, "İzmir kültür-sanat merkezi olacaksa, fuarlar ve kongreler merkezi olacaksa, turizm kenti olacaksa ve bu vizyon bu hedef doğruysa bu yer yarımadadır. Yarımada İzmir için büyük bir zenginliktir. Bu bölgedeki zenginliği geliştirerek çalışmalarımızı yapacağız. Bu konuda bir yarışma düzenledik ve bu yarışmayla ilçelerimize hangi fonksiyonları yükleyeceğimizi belirleyeceğiz. Urla, yarımadanın tam merkezinde yer alması ve en büyük alan sahip olmasından dolayı çok önemlidir" ifadelerinde bulundu.

Kocaoğlu, kentlerin onlara sahip çıkanların olduğunu vurgulayarak birlik ve beraberlikle, birbirine güvenle ve destekle bütün zorlukların aşılacağını ifade ederek, otobüs seferlerinin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na çiçek vererek ilk otobüs seferini başlattı. Tören, Urla Park Cafe'de verilen kahvaltıyla sona erdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bürokratları, Urla Belediye Meclisi üyeleri ve birim amirleri başta olmak üzere törene çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title