Haberler

İzmir: İzmir'de Yerel Yönetimler

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Semtindeki Eski Anadolu Kulübü Binasını, Kütüphaneye Dönüşmek İçin Çalışmalara Başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak semtindeki eski Anadolu Kulübü binasını, kütüphaneye dönüşmek için çalışmalara başladı.

Uzun yıllar Anadolu Kulübü olarak işlevini sürdüren tarihi bina, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek, İzmir'e kalıcı ve köklü bir kütüphane olarak hizmet vermeye hazırlanıyor. Bu kapsamda, Kültürpark'ta Açıkhava Tiyatrosu'nun altındaki İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait kütüphane buraya taşınacak. Önümüzdeki hafta ihaleye çıkılması planlanan proje için hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Kültürpark'ta 1994 yılında kurulan sözkonusu kütüphanede her konuyla ilgili İngilizce ve Türkçe yayınlar bulunuyor. Yaklaşık 33 bin İngilizce ve 5 bin Türkçe eserin bulunduğu kütüphaneden araştırmacılar ve öğrencilerin yanısıra, Türkiye'de yaşayan yabancılar da faydalanıyor. Üyelik ücretinin alınmadığı kütüphanedeki eserler, üyelere ödünç olarak da verilebiliyor. Mevcut kütüphanenin yeni yerine taşınmasının ardından bina düzenlenerek, engelli merkezine dönüştürüleceği bildirildi.

(ERG-Mİ-

(ERG-Mİ-)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title