Haberler

İzmir: İzmir'de Yerel Yönetimler

- İzmir Nazım İmar Planı ile İlgili Görüşlerini Açıklayan Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Murat Akdemir Planın Tam Bir Fiyasko Olduğunu ve İzmir'in Geleceğinin Yok Edildiğini İddia Etti. Planın Mecliste Oylama Sonucu Küçük Bir İhtimalle de Olsa Kabul Edilebileceğini Söyleyen Akdemir, "Ne CHP'liler, Ne de Kocaoğlu Bu Planı İçlerine Sinerek Meclise Getirmiyor. Oylama Sonucu Plan Geçse Bile Açılacak Davalarla Planın Uygulanması Mümkün Değil. İzmir'e Çok Yazık Oluyor. Büyük Bir Fırsat Kaçtı" Dedi.

- İzmir Nazım İmar Planı ile ilgili görüşlerini açıklayan Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Murat Akdemir planın tam bir fiyasko olduğunu ve İzmir'in geleceğinin yok edildiğini iddia etti. Planın mecliste oylama sonucu küçük bir ihtimalle de olsa kabul edilebileceğini söyleyen Akdemir, “Ne CHP'liler, ne de Kocaoğlu bu planı içlerine sinerek meclise getirmiyor. Oylama sonucu plan geçse bile açılacak davalarla planın uygulanması mümkün değil. İzmir'e çok yazık oluyor. Büyük bir fırsat kaçtı” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Grubu olağan aylık gurup toplantısı önceki gün Kemalpaşa Dere Tesisleri'nde yapıldı. Toplantıya AK Parti Gurup Başkan Vekili Murak Akdemir, AK Parti İzmir İl Başkanlığı Başkan Vekili Rahmi Taştan, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkan Adayı Taha Aksoy, Kemalpaşa Belediye Başkanı Yakup Karaca, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. İftar yemeğinin ardından önümüzdeki hafta İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oylamaya sunulacak nazım imar planı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Murat Akdemir planın İzmir'in 25 yılını planlamaktan çok uzak olduğunu belirtti. Planın birkaç bürokrat tarafından gerçeklikten çok uzak bir mantıkla hazırlandığını iddia eden Akdemir, “Plandan sadece biz değil, sivil toplum örgütleri, CHP'li Belediye Başkanları hatta Kocaoğlu bile memnun değil. Nasıl oluyor da birkaç kişinin görüşü alınarak İzmir'in gelecek 25 yılı planlanıyor bunu anlamak mümkün değil. Sayın Kocaoğlu bu tavrı ile İzmir'in geleceğini karartıyor” dedi.

Planla ilgili sürekli olarak Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapıcı olmaya özen gösterdiklerini söyleyen Murat Akdemir "Başından beri nazım imar plan için ciddi eleştiriler yaptık. Bu plan İzmir'in 3-5 yıllık dönemi için değil, 25 yıllık bir dönem için hazırlandığını belirttik. Bunun için kentin ve yöneticilerinin bir mutabakat içerisinde olması gerektiğini vurguladık. Ancak Sayın Kocaoğlu nazım imar planının için tüm eleştirilere kulaklarını tıkayarak bir noktasına dahi müdahale edilmesine izin vermedi. Başkan bir yasal zorunluluğu yerine getirmek ve hemen meclisten geçirmek için bu planı hazırlattı. Bu plan belli siyasi görüşlerin üzerinde uygulandığı bir plan değildir. Bu plan uygulanmayan, sadece kağıt üzerinde kalacak bir nazım imar planı olacak. İzmir'e yazık oldu" diye konuştu.

Planla ilgili sivil toplum örgütlerinden ciddi ve haklı eleştiriler geldiğini söyleyen AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Akdemir, “Sokaktaki birine bu planı göstersek inanın güler. İzmir çağa ayak uyduracağına, gelişip kalkınacağına, büyüyeceğine bu planla adeta yok ediliyor. Ekonomisi güçlü kentler kalkınır. Planda ekonomi ve kent yenileme projeleriyle ilgili hiçbir şey yok. İzmir'in nüfusunu bile hesaplayamamışlar. İzmir büyük bir fırsatı böylelikle kaçırıyor” dedi.

Planın hazırlanma aşamasında katkıda bulunmak için defalarca girişimde bulunduklarını söyleyen Akdemir planın herkesten gizlendiğini söyledi. İzmirlilerden gizlenen planın tam bir fiyasko olduğunu söyleyen Akdemir, “Bir belediye başkanı kendine göre imar planı hazırlayamaz. Şehrin 25 yılına damgasını vuracak bir plan yapılırken şehirde bir mutabakat olması gerekir. Bu plan hazırlanırken bunların hiçbirisi yapılmadı. Plan yasalaştıktan sonra değişmesi çok zor.Geçen ay plan meclise geldi hiçbir tartışmaya açılmadan plan oylamaya getirildi. Planların incelenmesine dahi müsaade edilmedi. İmar komisyonuna son güne kadar getirilmedi. Neden böyle bir tutum içinde olduklarını anlamak mümkün değil” dedi.

Planda EXPO ile ilgili çalışmaların çok eksik olduğunu söyleyen Akdemir, “Sayın Kocaoğlu EXPO'ya inansaydı hassasiyetini planda gösterirdi. Böylesi bir vurdumduymazlık olamaz. Sanayi tesisleriyle ilgili tam bir komedi yaşanıyor. Planda mevcut imarlarla yapılan sanayi tesisleri kaldırılıyor. Ruhsatlı projesi yapılmış ve yıllardır çalışan fabrikalar sanayi tesisi kapatılıyor. Böylesi bir hak gaspı olamaz Plan İzmir'in planı olmaktan uzak ve İzmir'i kucaklamıyor” dedi.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Yakup Karaca ise dağın fare doğurduğunu belirterek "Kemalpaşa'nın 2030'daki nüfusu 58 bin olarak belirtilmiş. Ancak Kemalpaşa'nın şu andaki nüfusu 40 bin. Buna bakıldığında daha baştan bu planın fiyasko ile sonuçlandığını söyleyebiliriz. Planda Kemalpaşa'da bir çöp toplama alanı gösterilmiş. Bakıyoruz çöp toplama alanı şu anda bir fabrikanı üzerinde görünüyor. Bu çok büyük aksaklıklara neden olacak. Çevre yolum yok diyorum. Sayın başkan benimde çevre yolum yok diyor. Oysa benim çevre yolum planlı programlı bir şekilde hazırlanmış Ankara Asfaltı'ndaki raylı sisteme kadar gidiyor. Ancak Sayın Kocaoğlu buna izin vermiyor" diye konuştu.

(YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title