Haberler

İzmir: İzmir'de Yerel Yönetimler

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Toplu Ulaşımda 3-6 Ay İçinde Hizmet Vermeye Başlayacak 50 Klimalı Otobüs Alımı İçin Sözleşme İmzaladı. Kocaoğlu, " Eshot ve İzulaş'ın Filosuna, 2007 Sonuna Kadar 50'si Midibas Olmak Üzere Toplam 350 Yeni Otobüs Katılacak. Filomuzun Yaş Ortalaması 8.1'den, 5.7'ye Düşecek. Toplu Ulaşımın Kalite ve Konfor Düzeyi Yükselecek" Dedi.

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplu ulaşımda 3-6 ay içinde hizmet vermeye başlayacak 50 klimalı otobüs alımı için sözleşme imzaladı. Kocaoğlu, " ESHOT ve İZULAŞ'ın filosuna, 2007 sonuna kadar 50'si midibas olmak üzere toplam 350 yeni otobüs katılacak. Filomuzun yaş ortalaması 8.1'den, 5.7'ye düşecek. Toplu ulaşımın kalite ve konfor düzeyi yükselecek" dedi.

İzmir'de klimalı otobüs devrini başlatan Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşıma 50 yeni otobüs alımı ihalesini sonuçlandırıp, BMC firması ile sözleşme imzaladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2007 sonuna kadar toplu ulaşımda, 50'i midibas olmak üzere toplam 350 yeni otobüsü hizmete almış olacaklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu, "Böylece toplu ulaşım filosunun halen 8.1 olan yaş ortalamasını, 5.7'ye düşürerek, dünya standatlarına çekmiş olacağız" dedi. Kocaoğlu, yeni alınan otobüslerin bir bölümünde, engellilerin rahatça kullanımını sağlayacak düzenlemeler de bulunduğunu kaydetti.

50 otobüs alımına ilişkin sözleşme, Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törenle imzalandı. Sözleşmeye, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile ihaleyi kazanan BMC'nin Murahhas Azası ve Genel Müdürü Mehmet Demirpençe, ESHOT Genel Müdürü Ersu Hızır ve BMC Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Erkan imza attı.

İmza töreninde konuşan Başkanı Kocaoğlu, bir süre önce klimalı 50 solo, 50 de körüklü otobüs alımı ihalesine çıktıklarını hatırlatarak, "50 solo otobüs ihalesini sonuçlandırdık. Ancak, körüklü otobüs ihalesine, bizim istediğimiz klima kriterlerini yerine getirecek firma katılmadığı için iptal ettik. Önümüzdeki ay yeniden ihaleye çıkacağız" dedi.

Başkan Kocaoğlu, sözleşmesi imzalanan 50 solo otobüsün 3 ile 6 ay içinde teslim alınıp hizmete sunulacağını açıkladı.

Yeni otobüslerle toplu ulaşım filosundaki araç sayısının bin 579'a çıkacağını, 8.1 olan yaş ortalamasının da düşeceğini belirten Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni otobüsler ile filonun yaş ortalaması 7.8'e inecek. Önümüzdeki Ekim'de 50 körüklü otobüs alımı için yeniden ihaleye çıkacağız. 2007 sonuna kadar 50'si midibas olmak üzere toplam 350 yeni aracı hizmete almış olacağız. Böylece, toplu ulaşım filomuzun yaş ortalamasını 5.7'ye, yani dünya standartlarına çekmiş olacağız. Otobüs alımında, İzmir'in iklim ve topografik koşullarını dikkate alıyoruz."

Güçlerini İzmirliler'den aldıklarını ve halkın vergilerinden oluşan kaynakları israf etmeden kentin ve kentlilerin yararına kullanmak zorunda olduklarını vurgulayan Kocaoğlu, "50 otobüs ihalesini İzmir'de üretim yapan bir firmanın kazanmış olmasından da ayrıca mutluluk duydum. Çünkü biz gelirlerimizi İzmir'den elde ediyoruz" dedi.

BMC Murahhas Azası ve Genel Müdürü Mehmet Demirpençe de yaptığı konuşmada, Başkan Kocaoğlu'na, İzmir'de üretim yapan bir firmadan otobüs alımı gerçekleştirdikleri için teşekkür etti. Demirpençe, " Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı 50 solo otobüs ile İzmir'de bin kişinin bir yıllık geçimi sağlanacak" diye konuştu. Otobüslerde Euro 3 çevreci ve 280 beygir gücünde motor kullandıklarını söyleyen Demirpençe, bu araçların, normal motorlu otobüslere göre havaya 10'da bir daha az emisyon gazı bıraktıklarını vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde engellilere yönelik düzenleme ve uygulamalarını, yeni otobüs alımında da sürdürdü. 50 solo otobüsten 10'unda, engellilerin kolayca kullanabilecekleri hidromekanik platform bulunuyor. Bu platform sayesinde engelli vatandaşlar da otobüslere rahatlıkla binebilecekler.

Toplam 4 milyon 595 bin EURO'ya alınan 50 solo otobüs, güçlü ve çevreci motorları, manevra kabiliyetleri ile dikkat çekiyor. Otomatik şanzımanlı otobüsler, 6 ileri vites ve yokuş tırmanma yeteneğine sahip. Euro 3 tipinde Commins marka 280 HP gücünde Avrupa standartlarında çevre dostu motora sahip araçlar 12 metre uzunluk, 2.5 metre genişliğinde. Otobüslerin, 36'sı koltuklu, 64'ü ayakta olmak üzere toplam 100 yolcu kapasitesi bulunuyor. Hidrolik fren sistemi ile donanımlı araçlarda kullanım güvenliğine yönelik olarak ABS ve ASR fren güvenlik sistemleri de bulunuyor. Servo hidrolik direksiyon sistemi araçlara, 10.8 metrelik bir yarıçap içinde dönüş kabiliyeti kazandırıyor. Duraklarda bekleyen yolcuların araçlardan rahatça faydalanabilmeleri için ön, yan ve arka kısımlarında LED sistemli ışıklandırılmış dijital semt gösterge panoları bulunuyor.

(ERG-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title