Haberler

İzmir: İzmir'de Korkutan Yangın

İzmir'in Konak İlçesi'ndeki bir mağazada çıkan yangın korku dolu dakikalar yaşanmasına neden oldu.

İzmir'in Konak İlçesi'ndeki bir mağazada çıkan yangın korku dolu dakikalar yaşanmasına neden oldu.

Yangın, bugün saat 13.00 sıralarında Üçyol semtindeki Beton Yol olarak bilinen 277 Sokak'ta 14 numaralı apartmanın zemin katında bulunan Japon Pazarı'nda çıktı. Klimaların da yer aldığı ayakkabı reyonunda elektrik kontağından çıktığı iddia edilen yangın, kısa sürede büyüdü ve bütün binayı kapladı. Bir anda alev ve dumanlar altında kalan binadaki vatandaşlar, kaçarak canlarını kurtarırken, ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Merdivenli araçlarla yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, içerde kalan vatandaş olup olmadığını araştırmak için bütün katları inceledi. Yangın söndürme çalışmaları sürerken, yangının başladığı Japon Pazarı'nda çalışan işçiler ise malları kurtarabilmek için yoğun bir çaba harcadı. Malların bir kısmını dışarıya çıkarmayı başaran işçiler, söndürme çalışmaları sırasında ıslanmaması için bu defa da, "Yangından mal kaçırma" sözünü doğrularcasına, olay yerinden bu malları uzaklaştırdı. Yangın, yaklaşık yarım saat süren çalışma sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü.

Çevrede korkuya sebep olan yangında, Japon Pazarı'nın bulunduğu 14 numaralı binanın tamamı ve yanındaki 12 numaralı binanın zemin katındaki Gürmar Alışveriş Merkezi, büyük ölçüde zarar gördü. Yangında, ölen ya da yaralananın olmadığı öğrenildi.

Yangın sebebiyle meydana gelen maddi hasarın tespit edilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title