Haberler

İzmir: İzmir'de "Barış Yürüyüşü"

İzmir'de, Aralarında DTP, Sdp, İhd ve Ege 78'liler Derneği Üyelerinin Bulunduğu Bir Grup Ele Ele Zincir Oluşturarak, "Barış Yürüyüşü" Gerçekleştirdi.

İzmir'de, aralarında DTP, SDP, İHD ve Ege 78'liler Derneği üyelerinin bulunduğu bir grup ele ele zincir oluşturarak, "Barış Yürüyüşü" gerçekleştirdi.

Çankaya'da bulunan Demokratik Toplum Partisi (DTP) İzmir İl binası önünde toplanan grup, el ele zincir oluşturarak Çankaya semtinden Konak Sümerbank önüne kadar yürüdü. Emniyet güçleri tarafından alınan geniş güvenlik tedbirleri altında gerçekleşen yürüyüşte, "Savaşa geçit yok", "Ateş etme konuş" şeklinde sloganlar atıldı. Yürüyüşün ardından grup adına basın açıklaması yapan DTP İzmir İl Başkanı Mehdi Aslan, Türk ve Kürt halkı arasında bir sorun olmadığını belirterek, "Bir an önce çift taraflı ateşkes ilan edilmeli ve evlatlarımız ölmemelidir. Barış bir an önce sağlanmalıdır" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağılırken, herhangi bir olay yaşanmadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title