Haberler

İzmir: İyte'nin Yeni Rektöründen Başkan Kocaoğlu'na Ziyaret

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün 2 Hafta Önce Seçilen Rektörü Prof. Dr. Zafer İlken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu Ziyaret Etti.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün 2 hafta önce seçilen Rektörü Prof. Dr. Zafer İlken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Zafer İlken’e yeni görevinde başarılar dileyen Aziz Kocaoğlu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün (İYTE) 39 bin dönüm üzerinde, en güzel doğa cennetinde, Yarımada’nın tam ortasında yer aldığını belirterek, “İYTE’nin daha da gelişmesi, büyümesi, üniversite bünyesindeki Teknopark’ın büyümesi İzmir’in ve Yarımada’nın gelişmesine de katkıda bulunacaktır” dedi.

2005 yılında gerçekleştirilen UNIVERSIADE organizasyonu sırasında İYTE’nin büyük desteğini gördüklerini belirten Başkan Kocaoğlu, “Hükümet, belediye ve yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, üniversiteler, odalar ve halk hep birlikte çalışarak çok şeyi başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu. İYTE Rektörü Rektörü Prof. Dr. Zafer İlken de, çeşitli projeleri olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi ile, şehir ve bölge kalkınmasına katkıda bulunabilmek için ortak projeler geliştirmek istediklerini dile getirdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, bir soru üzerine Sasalı’da yapımı devam eden Doğal Yaşam Parkı projesinden geri dönüşün söz konusu olmadığını belirterek, “Türkiye’nin en büyük doğal yaşam parkını yapıyoruz. Şu andaki fuar alanı büyüklüğünde bir alan üzerinde, hayvanlar doğal ortamlarında daha özgür ve daha sağlıklı yaşayacaklardır. Bunun için gerekli tüm mevzuat ve yasal izinler tamamlanmış ve proje uygulanmaya başlanmıştır. Bir an önce bitirerek açmayı planlıyoruz. Kuş Cenneti ve Kent Ormanı ile Doğal Yaşam Parkı birbiriyle örtüşecektir” dedi. Başkan Kocaoğlu, kuş gribi tehlikesi üzerine soru soran gazetecilere, “Kuş gribi tehlikesi mevcutken Konak Meydanı’ndaki güvercinlere yönelik önlemler almıştık. Konak Belediyesi her gün temizleme yaparken biz de ilaçlama yapmıştık. Şimdi İnciraltı’nda lagündeki düzenlemeden sonra, o bölge tekrar 30 yıl önceki gibi yine kuşların konakladığı önemli bir alan olacak. Kuşlar her yerde uçacaktır. Onun tedbirleri alınacaktır” diye yanıt verdi.

(YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title