Haberler

İzmir'in Kurumlar Vergisi Rekortmeni Petkim Oldu

Güncelleme:

İzmir'in 2017 yılı kurumlar vergisi rekortmeni Petkim Petrokimya Holding AŞ oldu.

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığınca, 2017 yılı tahakkuklarına göre kentte kurumlar ve gelir vergisinde ilk 100'e giren mükellefler açıklandı. Listenin başında, 248 milyon 133 bin lira kurumlar vergisi tahakkuk ettirilen Petkim Petrokimya Holding AŞ yer aldı. Philsa Philip Morris Sabancı Sigara ve Tütün AŞ'nin 155 milyon 526 bin lira tahakkukla ikinci sırada yer aldığı listede, MSC Gemi Acenteliği AŞ de 95 milyon 95 bin lira ile üçüncü oldu. İlk 100'de yer alan 41 firmanın isimlerinin açıklanmasını istemedikleri belirtildi.

GELİR VERGİSİNDE İLK SIRADA LUCİEN ARKAS VAR

Gelir vergisi tahakkuku bakımından ise 7 milyon 386 bin lira ile Lucien Arkas birinci, 3 milyon 753 bin lira ile Bernard Arkas ikinci ve 2 milyon 937 bin lira ile Nail Özkardeş üçüncü sırada yer aldı. Bu listeye giren mükelleflerden 67'si adının açıklanmamasını tercih etti.

MÜKELLEF BAŞINA 21 BİN LİRA MATRAH BEYANINDA BULUNULDU

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, şunları kaydetti:

"264 bin 420 mükellef tarafından 5 milyar 621 milyon 219 bin 508 lira matrah beyan edildi ve bu tutar üzerinden 1 milyar 468 milyon 938 bin 179 lira gelir vergisi tahakkuk ettirildi. İzmir genelinde 2017'de vergilendirme dönemi için mükellef başına ortalama 21 bin lira matrah beyanında bulunuldu. Beyan olunan bu matrahlar üzerinden ise mükellef başına ortalama 6 bin lira yıllık gelir vergisi tahakkuk ettirildi."

Kaynak: AA / Güncel

Petkim İzmir Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title