Haberler

İZMİR İzmir' in düşman işgalinden kurtuluş törenlerinde Türk Pilotları nefes kesti

Güncelleme:

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü coşkuyla kutlandı (3)ANKARA'DAN YOLA ÇIKAN GÖNÜLLÜ BİSİKLETÇİLER İZMİR'E ULAŞTITürkiye'nin dört bir yanından 30 gönüllü bisikletçi Ankara'dan başlattığı bisiklet turunu, bugün İzmir'de tamamladı.

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü coşkuyla kutlandı (3)

ANKARA'DAN YOLA ÇIKAN GÖNÜLLÜ BİSİKLETÇİLER İZMİR'E ULAŞTI

Türkiye'nin dört bir yanından 30 gönüllü bisikletçi Ankara'dan başlattığı bisiklet turunu, bugün İzmir'de tamamladı. Büyük taarruzun gerçekleştiği topraklardan bisikletle geçerek 9 Eylül günü İzmir'e ulaşan ekibin turu toplamda 19 gün sürdü. 1150 kilometrelik yolu bisikletle geçen ekip, Afyonkarahisar Belediyesi'nden teslim aldıkları Türk bayrağını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e verdi. Soyer de Türk bayrağını öperek teslim aldı.

Gönüllü bisikletçilerden Osman Kutlu, "Ankara'dan yola çıkarak savaş alanlarını takip ederek İzmir'e geldik. Ordumuzun geçtiği yerlerden aynı gün aynı saatte geçiyoruz. Aynı yerlerde çadırlarda konaklayarak ve şehitliklerde anma törenleri yaparak İzmir'e ulaştık. Amacımız hem şehitlikleri ziyaret etmek hem de Büyük Taarruz'u yerinde ve doğru şekilde anlatmak" dedi.

SÜVARİ BİRLİKLERİNE İLGİ

İzmir'in kurtuluş etkinlikleri kapsamında Süvari Birlikleri, Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na yürüdü. İzmirliler cep telefonuyla o anları fotoğraflayıp askerleri alkışladı.

TÜRK PİLOTLARI NEFES KESTİ

Daha sonra Türk pilotları İzmir semalarında gösteri düzenledi. Genel Havacılık Uçakları ve İzmir kulüplerinin selamlama uçuşunun ardından Hürkuş gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Solo Türk ve Türk Yıldızları da performanslarıyla nefes kesti. Jandarma Çelik Kanatlar gösterisi ile Polis Havacılık'ın 'Üzüm Salkımı' etkinliği de beğeniyle izlendi.

Sahil Güvenlik Arama Kurtarma'nın 'Selamlama' ile Çelik Kanatlar'ın 'Zeybek' gösterisi de ilgi çekti.

Öte yandan gösterileri Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile binlerce İzmirli izledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title