Haberler

İzmir'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıl Dönümü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü nedeniyle yaptığı konuşmada, "Bugün sadece topraklarımızın değil, varlığımızın, namusumuzun ve hürriyetimizin işgalden kurtarıldığı bir gündür. 9 Eylül sadece bir kurtuluş değildir, aynı zamanda kuruluş ve küllerinden doğuş günüdür. 9 Eylül, Mustafa Kemal Atatürk'tür." dedi.

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen kutlamalar kapsamında Zafer Yürüyüşü ve Hükümet Konağı önünde Atlı Süvari Birlikleri'nin kente girişi canlandırıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlama törenine, İzmir Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kocaoğlu, 9 Eylül 1922'de bir destan yazıldığını, bu tarihin Türkiye Cumhuriyeti'nin mayası olduğunu belirtti.

Kocaoğlu, "Bugün sadece topraklarımızın değil, varlığımızın, namusumuzun ve hürriyetimizin işgalden kurtarıldığı bir gündür. 9 Eylül sadece bir kurtuluş değildir, aynı zamanda kuruluş ve küllerinden doğuş günüdür. 9 Eylül, Mustafa Kemal Atatürk'tür." diye konuştu.

Halk dansları gösterilerinin sunulduğu törende, "Büyük Taarruz Bisiklet Turu" düzenleyen Turist Rehberleri Birliği'nin Kocatepe'de Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz'dan teslim aldığı Türk bayrağı, İzmir Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz'a teslim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Aziz Kocaoğlu Eylül İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title