Haberler

İzmir, İkinci Expo Sunumuna Hazır

İzmir'in EXPO 2020'ye adaylığı çerçevesinde, 12 Haziran Salı günü Paris'te, Uluslararası Sergiler Bürosu'nun (BIE) Genel Kurulu'nda yapılacak sunum için tüm hazırlıklar tamamlandı.

İzmir'in EXPO 2020'ye adaylığı çerçevesinde, 12 Haziran Salı günü Paris'te, Uluslararası Sergiler Bürosu'nun (BIE) Genel Kurulu'nda yapılacak sunum için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ başkanlığındaki heyette, İzmir Valisi ve EXPO Yönlendirme Kurulu Başkanı M. Cahit Kıraç, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yönlendirme Kurulu üyeleri, Yürütme Komitesi üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Bakanlık temsilcileri, basın temsilcileri ve EXPO Genel Sekreterliği uzmanları yer alıyor. 11 Haziran Pazartesi günü yola çıkacak olan heyet, 12 Haziran'da 151'inci BİE Genel Kurulu çerçevesinde gerçekleşecek olan sunuma katıldıktan sonra 13 Haziran Çarşamba günü İzmir'e dönecek.

Heyet daha yola çıkmadan Paris'in çeşitli bölgeleri ve Chapms Elsysess'in en görünür yerleri, kuleler, İzmir'in EXPO adaylığı ile ilgili afişlerle donatıldı. Aynı zamanda EXPO 2020 İzmir'in Paris Ofisi dış cephesi EXPO adaylığı ile ilgili olarak giydirildi.

EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Başkanı, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, "İkinci sunum için yoğun bir hazırlık dönemi geçirdik. Sunumlara Stratejik Çözüm ortaklarımız, Yürütme Komitemiz ve Genel Sekreterliğimizle birlikte detaylı bir şekilde hazırlandık. Bu sunum için biri İzmir, biri temamız olan sağlık konulu 2 adet film hazırlandı. Yaklaşık 100 kişilik ekip İzmir'de film çekimi için çalışmalar yaptı. 6 dilde 32 sayfalık broşürlerimiz hazırlandı. Temamızla uyumlu organik geri dönüşümlü ürünlerden oluşan hediyelikler hazırlandı. Dr. Mehmet Öz hem konuşmacı olarak sunumuzda yer alacak hem 'You: Staying Young' isimli kitabına EXPO konulu önsöz hazırladı ve BİE Delegeleri'ne hediye edeceğiz. İzmir'i Paris'te en iyi şekilde temsil etmek üzere bütün ekip büyük bir heyecan ve motivasyonla 12 Haziran sunumuna odaklandık. Başarılı bir sunum gerçekleştireceğimizi düşünüyorum" dedi.

Defne Samyeli'nin sunuculuğunu yapacağı sunumda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İzmirli işadamı Lucien Arkas ve ABD'de yaşayan Dr. Mehmet Öz konuşma yapacak, 2 adet İzmir ve Sağlık konulu tanıtım filmli gösterilecek.

(AÖ/AK) - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cahit Kıraç Akdağ Paris İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title