Haberler

Son dakika: İzmir'i sallayan depremde bazı binalar yıkıldı! Gelen görüntüler korkunç

Güncelleme:

Son dakika: İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 20'ye yakın binada yıkım ihbarı aldıklarını söyledi. Bayraklı Belediye Başkanı Sandal ise yaptığı son açıklamada, 3 binanın tamamen çöktüğünü, 10 binanın hasarlı olduğunu bildirdi.

Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir'de yoğun olarak hissedilen deprem, büyük paniğe neden oldu. Bazı evlerin yıkıldığı belirtilirken, çok sayıda bina da hasar gördü. Deprem İzmir'in yanı sıra çevre illerde de hissedildi.

İzmir ve çevresi bugün saat 14.51.'de büyük bir depremle sallandı. Vatandaşlar, panik içerisinde ev ve iş yerlerinden dışarı çıkarken, bir süre sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, depremin merkez üssünü Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17.26 kilometre açığı olarak açıkladı. Deprem, Seferihisar'ın yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerde yoğun olarak hissedildi. İzmir'de bazı binaların yıkıldığı, çok sayıda binada da hasar oluştuğu belirtildi.

BİRÇOK KENTTE HİSSEDİLDİ

Deprem İzmir'in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne'de de hissedildi. Depremle birlikte vatandaşlar yakınlarına bilgi vermek isteyince, operatörlerde yoğunluk oluştu. Hastaneler, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, alarm durumuna geçti. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü, 6.8 olarak açıkladı.

TUNÇ SOYER: 20'YE YAKIN BİNADA YIKIM İHBARI ALDIK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı ilk açıklamada, "Az önce yaşanan deprem nedeniyle tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can ve mal kaybının olmamasını umut ediyorum. Gelişmeleri takip ediyoruz. Afet ekiplerimiz hazır" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamadan kısa süre sonra CNN canlı yayınına bağlanan Soyer, 20'ye yakın binada yıkım ihbarı aldıklarını bildirdi.

ENKAZ ALTINDA VATANDAŞLARIMIZIN OLDUĞU BİLGİSİNİ ALDIK

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da bölgeye intikal ettiklerini bildirdi. Kurum, enkaz altında vatandaşların olduğu yönünde bilgi aldıklarını aktardı.

3 KİŞİ ENKAZDAN YARALI OLARAK ÇIKARILDI

Bölgeden gelen son bilgilere göre İzmir'in Bayraklı ilçesi 1593 Sokak'ta deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazından 3 kişi yaralı çıkarıldı. Bölgedeki çalışmalar devam ediyor.

3 BİNA TAMAMEN YIKILDI, 10 BİNA HASARLI

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal yaptığı son açıklamada, 3 binanın tamamen çöktüğünü söyledi. Sandal, 10 binada da hasar olduğunu bildirdi.

İşte bölgeden gelen görüntüler;

İzmir'i sallayan depremde bazı binalar yıkıldı! Gelen görüntüler korkunç

İzmir'i sallayan depremde bazı binalar yıkıldı! Gelen görüntüler korkunç

İzmir'i sallayan depremde bazı binalar yıkıldı! Gelen görüntüler korkunç

İzmir'i sallayan depremde bazı binalar yıkıldı! Gelen görüntüler korkunç

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Seferihisar Ege Denizi İzmir Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak?
500

Yorumlar (98)

NET:

Ne planları vardı, insanlar plan yaparken Yaradan gülermiş.

12
34
yanıtYanıtla
CHP Cahil Hainler Partisi:

Bak gördünmü kardeşim. Sen gaz ararsan denizlerde . Kemal bey demişti

4
40
yanıtYanıtla
meko:

boş yapma millet canıyla uğraşıyor

yanıt28
yanıt3
Romans:

Yobaz başka kapıya sana burda mama yok. Host

yanıt0
yanıt0
NET:

ölüm haktır, ölümden bir saniye bile kaçamazsın, imanı saglam olana bayramdır.

9
32
yanıtYanıtla
fadıl:

ölüm haksa hemen kullan ne duruyon :)))

yanıt6
yanıt0
weli:

Beton beton bilinçsiz yapılaşma. Devlet teşviki soygun ev alma edebiyatı sonuç hep aynı. Bizim asıl sorunumuz deprem? Ekmek, aş, trafik eğitm. Ama iç siyasetle hir gürle yedik birbirimizi. Devleti kimin yönettiği değil basil yönettiği önemli. Hukuk adalet olmalı önce. Olmazsa hukuk depremde yıkılır binalar dolar artar herşey pahalanır düzensizlik tavan yapar.

19
19
yanıtYanıtla
Oo:

Neyapalım çadırdamı yaşayalım bu nebiçim yorum

yanıt7
yanıt9
Weli:

Sana çadır bike çok. Denetleme kanun hukuk dedim çimento demir dedim sen cadirmi anladın? Yıkılmayan önlemli ev diyorum kazık yiyip ilk depremde yıkılan al sen bana ne ya...

yanıt7
yanıt1
TTRRT:

ÜLKEMİZİ DAHA BÜYÜK BELALARDAN KORU YARABBİM

28
7
yanıtYanıtla
Tüm 98 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title