Haberler

İzmir Hoca Ahmed Yesevi Lisesi'nde Aidat Skandalı

Bir Kez Daha Bu Kez Hoca Ahmed Yesevi Lisesi'nde Aidat Ödeyen- Ödemeyen Öğrenci Ayrımına Gidildi, Bu Yapılırken Öğrencilerin İlginç Bir Yöntemle Cezalandırıldı.

Bir kez daha bu kez Hoca Ahmed Yesevi Lisesi'nde aidat ödeyen- ödemeyen öğrenci ayrımına gidildi, bu yapılırken öğrencilerin ilginç bir yöntemle cezalandırıldı. Aidatını ödeyenlere sınav soruları fotokopi ile hazır verip ödemeyenlere elle yazdırıldığı ortaya çıktı. Öğrencileri isyan ettiren "fotokopi cezası"nı araştıran DHA muhabirleri ise okulda güvenlikçi terörüyle karşı karşıya kaldı. DHA muhabirlerini güvenlikçi ve bazı öğrenciler tartaklarken, yönetici ve eğitimciler taraf olup seyirci kaldı.

Eğitimdeki kalitesi, başarısı tepe takla giden İzmir'de "2. para veren - vermeyen zengin, yoksul öğrenci" ayrımı vakası patlak verdi. Bir süre önce Karşıyaka'daki Cemil Akyüz İlköğretim Okulu'nda aidat ödemeyen öğrencilerin ödeyenlerden ayrılması için ilginç bir formül bulunmuştu. Aidat veren velilerin çocuklarına üzerinde isimleri yazılı yaka kimliği takılırken, aidat vermeyen veillerin çocukları bu kokartlardan verilmeyerek cezalandırılmıştı. DHA olayı kamuoyuna duyururken, uygulamaya ve okul yönetimine büyük tepki gelmişti. Bu olay hafızalardan silinmeden bir yenisi gündeme geldi. Buca Göksu'daki Hoca Ahmed Yesevi Lisesi'nde aidat vermeyen öğrencilerin "sınav sorularını yazma" cezasına çarptırıldıkları ortaya çıktı. 10-C sınıfında okuyan A.A (Agit Akgün), 38 kişilik sınavlarında 14 öğrencinin aidat verdiğini ve önceki gün girdikleri matematik sınavında onlara soruların fotokopiyle hazır verildiğini söyledi. Sınavda öğretmenin 10 soruyu tahtaya yazdığını, sınav kağıdına geçirdiklerini belirten A.A., şu iddialarda bulundu:

"Ben sayısal öğrencisiyim. Matematik sınavı o yüzden çok önemli. Önceleri öğretmenler soruları fotokopiyle çoğaltıyordu. Her öğrenci 10 Ykr ödüyordu. Ama öğretmenlerimizin sağladığı bu kolaylık idarece duyulmuş. Bunun üzerine yasaklamaya gidildi. Fotokopi birimine sınıf sınıf aidat ödeyenlerin listeleri verildi. Hangi öğretmen hangi sınıfı sınav yapacaksa aidat verenlerin sayısı kadar fotokopi yapılıp sınıfta dağıtıldı. Nitekim önceki günkü matematik sınavında 38 kişilik sınıfımızdan dönemlik 15 YTl ödeyen 14 arkadaşımıza öğretmenimiz sınav sorularını hazır kafıda yazılmış verdi. Ben ve ödemeyen diğer arkadaşlarımız defterimizden kopardığımız kağıtlara öğretmenimizin tahtaya yazdığı soruları geçirdik. Bu bize epey zaman kaybettirdi. 40 dakikalık sınavın yarısı soru yazarken geçti. Çifte cezaya çarptırıldık. Arkadaşlarımız hazır soruları cevaplandırırken daha biz soruları kağıda geçiriyorduk. O kadar çok çalıştığım dersten başarısız olacağım. Çok üzülüyorum."

Eve geldiğinde oğlu A.A.'yı ağlarken bulduğunu belirten 3 çocuk babası Rasim Akgün, "Oğluma ne olduğunu sorunca anlattı. Böyle uygulama olmaz. Bir firmanın ambarında kantarda asgari ücretle çalışan bir işçiyim. Biri ilköğretim, diğeri lisede okuyan üç cocuğum var. Üç çocuğum da derslerinde çok başarılı. Bir küçüğü Anadolu Turizm Otelcilik Lisesi'nde okuyor. Okul Aile Birliği oğlumun otobüs biletini alıyor. Ben çocuklarımı okutmak için uğraşan bir babayım. Durumumuz ortada. Ama böyle bir uygulamayı ne benim çocuğum ne de diğerleri hak ediyor. Anne babaların durumu yüzünden çocuklar cezalandırılıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayetçi oldum. Eğer bir müfettiş gönderilirse oğlumun doğru söylediği anında ortaya çıkar. Sınav kağıtlarını kontrol etmeleri yeterli. Hakkımızı aramak için ne gerekiyorsa yapacağım" dedi.

GÜVENLİKÇİ TERÖRÜ

Öte yandan DHA muhabirleri olayı araştırmak için gittikleri Hoca Ahmed Yesevi Lisesi'nde güvenlikçi terörüyle yüz yüze geldi, şiddete maruz kaldı. Öğrenci ve babasıyla röportaj yaptıktan sonra okula gelen DHA muhabirleri, müdür vekili Ayhan Özhan'la görüşüp bilgi almak istedi. Muhabir Nesrin Coşkun ile kameraman Tayfun Er okul bahçesine girip henüz birkaç metre yürüdükten sonra önce bir öğrencinin saldırısına uğradı. Adı öğrenilemeyen öğrenci kameramanı tartaklayıp çekim yapmasına engel olurken, bu kez özel bir firmadan kiralanan güvenlikçi Hasip Örek (27) Er'e saldırdı. Güvenlikçi Örek, küfür edip Er'e arkasından tekme de atarken okul karıştı. Güvenlikçinin saldırısına bazı eğitimcilerin seyirci kalması dikkat çekti. DHA muhabirleri maddi manevi şiddete maruz kalırken, polis çağırdı. 3 bine yakın öğrencinin öğrenim gördüğü, bir süre önce de iki öğrencinin bıçaklandığı okulda yine bir şiddet olayı yaşanması çevre sakinlerini tedirgin etti. Güvenlikçi ve bazı öğrencilerin gazetecilerin üzerine yürümesini seyreden öğretmenler, ısrarla eğitimcilerle görüşmek istediğini söyleyen muhabirlere karşı kimliklerini açıklamayıp, "Çekim yaparak tahrik ettiniz" suçlaması getirmesi dikkat çekti. Tartışmalar sırasında kimliğini gizleyen okul müdür vekili Ayhan Özhan daha sonra gazetecilerden özür diledi. Ancak muhabirlerin araştırma yaptıkları konu hakkında açıklama yapmadı.

Olayın aksettirildiği Buca İlçe Milli Eğitim müdürü Celal yıldız ise okulda yaşananların çok çirkin olduğunu, yapılan hareketlerin yanlış olduğunu söyledi. Olayla ilgili okul müdüründen rapor istediğini belirten Yıldız, "fotokopi cezası" ile ilgili iddiaları araştıracağını söyledi. Yıldız, "Bir eğitim kurumunda olmaması gereken şeyler yaşanmış. Hem bu hem de fotokopi ile ilgili iddialar araştırılacak, soruşturulacak ve gereken yapılacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title