Haberler

İzmir Heyetinin Tayland Gezisi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Başkanlığında 227 Kişilik İzmir Expo Heyeti Tayland'da Programını Sürdürürken, CHP'li Bazı Meclis Üyeleri ve AK Parti'li Belediye Başkanları Geziye Katılmadı. Gezinin Gidiş Şeklinin Yanlış Olduğunu Söyleyen Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy,"240 Kişi Bir Ülkeye Gideceğine, 10'lu Gruplar Halinde 24 Ülkeye Gidilmesi Daha Doğru" Dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında 227 kişilik İzmir EXPO heyeti Tayland'da programını sürdürürken, CHP'li bazı meclis üyeleri ve AK Parti'li belediye başkanları geziye katılmadı. Gezinin gidiş şeklinin yanlış olduğunu söyleyen Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy,"240 kişi bir ülkeye gideceğine, 10'lu gruplar halinde 24 ülkeye gidilmesi daha doğru" dedi.

EXPO'nun Türkiye ve İzmir için şart olduğunu belirten Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, "Belediye meclis üyelerinin yurtdışına gitmeleri ve şehirciliği görmeleri lazım. Ama buradaki olay farklı; 240 kişi çıkartma yapar gibi, bir yeri istilaya gider gibi gidiyor, bu yanlış. Böyle olacağına 240 kişiyi 10 kişilik gruplara bölersiniz, 24 tane değişik ülkeye gönderirsiniz. Onlar da orada lobi faaliyetleri yapsınlar. Şimdi 240 kişi ne lobisi yapacak. Dediğim gibi ben baştaki gidiş şekline karşıydım. Ben meclis üyelerinin gitmesine, bilgi ve görüşlerini geliştirmesine karşı değilim ve gitmelerini isterim. Paris seyahatiyle yanlış yapıldı, EXPO'nun 240 kişilik gezisiyle devam etti. Tayland'da sadece çiçek fuarı var, ülkenin doğal güzelliği var. Onun dışında başka güzellik yok. Şekline karşı olduğum bir geziye gitmem zaten doğru değildi" diyerek gezinin çok faydalı olacağını düşünmediğini ifade etti.

EXPO'nun Türkiye ve İzmir için çok büyük bir şans olduğunu kaydeden Başkan Şeboy, "Hükümetin bunu İzmir'e vermesi, İzmir'e verdiği değeri gösteriyor. Biz bunu iyi kullanmalıyız. EXPO dönemi ve sonrası bizim için çok önemlidir. EXPO sonrasını yüzyıllarca kullanacağız" diye konuştu.

EXPO gezisine katılmayan AK Parti'li Belediye Meclis üyesi Necati Özcan ise, geziye uzman kişilerin de katılması gerektiğini söyledi. Özcan, "Bu gezi hükümet nezdinde ve uzman kişiler önderliğinde olmalıydı. Dışişleri Bakanlığı'ndan uzmanların da katılımıyla olmalıydı. 240 insanın gitmesi, bana göre devletin parasını çarçur etmektir. Benim gönlüm razı olmadığı için şahsen katılmadım. Bana göre gezinin bir artısı olmaz. Çünkü giden arkadaşların yüzde 95'i bu işten anlamıyor. Bu işten anlamayan insan topluluğunun orada olması doğru değil" şeklinde konuştu.

Bütün meclis üyelerinin EXPO gezisine katılmasının yanlış olduğunu ifade eden AK Parti'li Belediye Meclis üyesi Mehmet İlkbahar da, "Gezinin amacı EXPO'yu İzmir'e kazandırmak. Hükümet desteğiyle kazandırmak amacımız. Bunun için bütün meclis üyelerini böyle bir geziye götürmek yanlış. Her parti grubundan bir iki kişiyi destek amacıyla geziye götürmek doğru olurdu. Bu gezinin EXPO'ya bir katkısı olacağını düşünmüyorum. Amaç şu anda gezi oldu, EXPO ikinci plana kaldı" dedi.

(Mİ-YK-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title