Haberler

İzmir: Hemşireler Yasa Bekliyor

İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türk Hemşireler Derneği'nin aylık toplantısına ev sahipliği yaptı.

İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türk Hemşireler Derneği'nin aylık toplantısına ev sahipliği yaptı.

İzmir genelinde bulunan tüm hastanelerin başhemşirelerinin katıldığı toplantıya derneğin İzmir Şube Başkanı Çiğdem Kurcan başkanlık etti. 1933 yılından bu yana derneğin Türkiye'de faaliyet gösterdiğini söyleyen Kurcan, "Ankara genel merkezli bir derneğiz. 11 ilde faaliyet gösteriyoruz. İzmir il ve ilçelerinde bin 500'ü aşkın üyemiz var. Türkiye genelinde ise bu rakam 8 bin civarı. Bu sayı ülkemizdeki hemşirelerin yüzde 10'u bile değil. Üyelerimiz ebe ve hemşirelerden oluşuyor" dedi.

Geçen yıl mayıs ayında AK Parti İstanbul Milletvekili Zeynep Karahan Uslu'nun Meclis'e verdiği yasa tasarısını desteklediklerini ifade eden Kurcan, "Eğitim seviyeleri birbirinden farklı beş çeşit hemşire var. Bu yasayla kriterler standart olacak. İnsanların sağlığı için yüksekokullarda lisans seviyesinde hemşireler yetişmeli. Bu yasayla bunlar düzenlenecek. 2006 yılının sonuna kadar bu yasanın çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.

Hemşirelerin fedakarca çalıştıklarını ifade eden Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Kadri Çırak da, "Tüm sağlık çalışanları bir ekiptir. Sizlerde bu ekibin önemli bir parçasısınız. En büyük hedeflerinizden biri de çocuklarımızı bu mesleğe özendirmek olmalı" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title